15 εταιρείες στον διαγωνισμό επέκτασης του ΧΥΤΑ Αμαρίου

mesaralive.gr  19 January, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
15 εταιρείες στον διαγωνισμό επέκτασης του ΧΥΤΑ Αμαρίου

Φωτο:rethemnosnews.gr/

Με τη συμμετοχή 15 οικονομικών φορέων – υποψήφιων αναδόχων, πραγματοποιήθηκε από τον ΕΣΔΑΚ ο ανοικτός διαγωνισμός για την επέκταση του ενεργού κυττάρου του ΧΥΤΑ Αμαρίου.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που καλύπτει τις ανάγκες του συνόλου της Π.Ε. Ρεθύμνης το οποίο είναι πλήρως εναρμονισμένο με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης. Παράλληλα, είναι ένα έργο κομβικής σημασίας και για τον ΕΣΔΑΚ, ιδιαίτερα στην παρούσα φάση, όπου έχει γίνει υποβολή της πρότασης για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Αμαρίου, η οποία γειτνιάζει με το υπό επέκταση τμήμα του ΧΥΤΑ.

Στις εργασίες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων χωματουργικές παρεμβάσεις διαμόρφωσης της λεκάνης του κυττάρου, εργασίες στεγανοποίησής της, τοποθέτηση αγωγών αποστράγγισης, κ.α.

Ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Χάρης Μαμουλάκης, σε δηλώσεις του τόνισε: «Ένα έργο υψίστης σημασίας, η επέκταση του κυττάρου του ΧΥΤΑ Αμαρίου, έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή του. Πολλά και σημαντικά τα οφέλη για την τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου, πολύπλευρα τα περιβαλλοντικά οφέλη για τον τόπο μας, καθοριστική η υλοποίησή του για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης των Απορριμμάτων. Από την πλευρά μας θα το παρακολουθούμε στενά και θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο έτσι ώστε να έχουμε στο συντομότερο δυνατό χρόνο, ένα τεχνικά άρτιο έργο, με ιδανικά αποτελέσματα. Οφείλουμε επίσης και δημόσια να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την καθοριστική του συμβολή με τη χρηματοδότηση του έργου, όπως επίσης και να συγχαρούμε τα στελέχη του ΕΣΔΑΚ για το πολύ καλό αποτέλεσμα που κατάφεραν».

Ο Δήμαρχος Αμαρίου και Παντελής Μουρτζανός από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα του δήμου Αμαρίου για την χρηματοδότηση κατασκευής του έργου προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ και τόνισε ότι αναμένεται τις επόμενες ημέρες ο έλεγχος των δικαιολογητικών και η ανάδειξη προσωρινού μειοδότη από την αρμόδια 7μελή επιτροπή.

 

mesaralive.gr  19 January, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ