265.000 ευρώ για το Κολυμβητήριο του Δ. Φαιστού στις Μοίρες

mesaralive.gr  23 September, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
265.000 ευρώ για το Κολυμβητήριο του Δ. Φαιστού στις Μοίρες

Στις 20 & 21 Σεπτεμβρίου διεξήχθη το «3ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση: Επενδύοντας στην Κρήτη» οι εργασίες του οποίου πραγματοποιήθηκαν στο Συνεδριακό-Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου παρουσία Υπουργών, Γενικών Γραμματέων, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, φορέων – παραγωγικών τάξεων, επιστημονικής-εκπαιδευτικής κοινότητας και πολιτών.

Ο Δήμος Φαιστού είχε έντονη παρουσία σε όλες τις συνεδρίες, από τον Δήμαρχο κ. Αρμουτάκη και λοιπούς εκπροσώπους του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας και συγκεκριμένα στις εργασίες που αφορούσαν θέματα Υγείας, οι Υπουργοί Ξανθός και Πολάκης, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στο ανεπαρκές και ακατάλληλοκτίριο του Κέντρου Υγείας Μοιρών. Ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του το επιβεβαίωσε, θέτοντας εκτός αυτού θέματα υποστελέχωσης στο Πολυδύναμο Ιατρείο Τυμπακίου. Παράλληλα με το σημαντικό θέμα της στατικής επάρκειας  του Κέντρου Υγείας, ο κύριος Αρμουτάκης ζήτησε μέριμνα για την κτιριακή βελτίωση όλων των αγροτικών ιατρείων στα όρια του Δήμου. Κλείνοντας την τοποθέτησή του, κάλεσε τους Υπουργούς να συνδιαμορφώσουν και να σχεδιάσουν μαζί με τους τοπικούς εμπλεκόμενους φορείς (τοπική αυτοδιοίκηση, ΥΠΕ), τα θέματα υγείας στη Μεσαρά.

Στη συνεδρία που αφορούσε Επιχειρηματικότητα, Χρηματοδοτικά Μέσα, Δημόσιες Επενδύσεις και Αγροτική Ανάπτυξη, με ομιλητές τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση καθώς και τον  Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο  Πιτσιόρλα, ο Δήμαρχος Φαιστού έθιξε αγροτικά ζητήματα με έμφαση στη λειψυδρία που παρατηρείται στην περιοχή της Μεσαράς και πρότεινε ως μοναδική και επιτακτική λύση την Εκτροπή του Πλατύ Ποταμού. Το τελευταίο τέθηκε και κατά την εισήγηση του Δημάρχου στη συνεδρία για τις Υποδομές και τις Μεταφορές, στον αρμόδιο Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, ενώ παράλληλα «υπενθύμισε» στον Υπουργό ότι εκτός του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, υπάρχει και ο Νότιος, ο οποίος πρέπει να μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Τέλος, στις εργασίες «Τουρισμός, Απασχόληση και Ανάπτυξη της Υπαίθρου», ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ανταποκρινόμενος θετικά στις ενέργειες του Δημάρχου, ενέκρινε την μελέτη που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φαιστού και ανακοίνωσε οικονομική  ενίσχυση για την αποκατάσταση φθορών του κολυμβητηρίου στις Μοίρες με το ποσό των 265.000 ευρώ,  κάτι που συζητήθηκε εκτενέστερα κατά την συνάντησή με τον κ. Αρμουτάκη μετά το τέλος της ομιλίας.

 

mesaralive.gr  23 September, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα