Άγριες διαθέσεις από τους αγρότες

mesaralive.gr  06 January, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑ
Άγριες διαθέσεις από τους αγρότες

Φωτο: mesaralive.gr

Δε σκοπεύουν να αποκλείσουν δρόμους οι αγρότες, που προς το παρόν είναι σε διαβουλεύσεις προκειμένου να επιλεγεί η μορφή των κινητοποιήσεων που θα εκφράζει τον αγροτικό κόσμο

«Δεν πήραμε τίποτα χειροπιαστό και καμία πειστική απάντηση» τόνισε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Τυμπακίου Γιώργος Ντισπυράκης αναφερόμενος στην προχθεσινή συνάντηση των αγροτών με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου

Μιλώντας στο Σκάι Κρήτης 92,1 ο κ. Ντισπυράκης, επιβεβαίωσε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εν μέσω έντασης ειδικά όταν οι αγρότες της Κρήτης έθεσαν στον υπουργό το θέμα δρομολόγησης πλοίου ασφαλείας όποτε η ΠΝΟ προχωρά σε απεργίες. «Εγώ δεν θα  γίνω απεργοσπάστης» ήταν η απάντηση του Βαγγέλη Αποστόλου. Το επόμενο βήμα για τους αγροτικούς συλλόγους είναι να διαγνώσουν τις προθέσεις των τοπικών κοινωνιών και κατόπιν να συναποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν. Πάντως, όπως τόνισε ο κ. Ντισπυράκης, οι αγρότες δε θέλουν να κάνουν ... ό,τι τους έκαναν, γι'αυτό δε θα προχωρήσουν σε μπλόκα στους δρόμους, προκαλώντας πρόβλημα σε άλλες επαγγελματικές ομάδες.

Μιχαλάκης: Ο διάλογος τελείωσε

Κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν έφερε η προχθεσινή συνάντηση εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και πλέον οι κινητοποιήσεις είναι το επόμενο βήμα για τον αγροτικό κόσμο, τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Μιχαλάκης.

Όπως είπε στη χθεσινή συνάντηση συμμετείχαν  20- 25 σύλλογοι από όλη τη χώρα, ενώ υπήρχαν και άλλοι που υπέγραψαν το υπόμνημα που κατατέθηκε στη Βουλή όμως δεν πρόλαβαν να έρθουν. Η συζήτηση που έγινε ήταν πολύ έντονη και πιέστηκε πολύ ο Υπουργός, ο οποίος προσπάθησε να παρουσιάσει κάποια θετικά σημεία από το έργο του.

Το αποτέλεσμα όμως όπως τόνισε ο κ. Μιχαλάκης ήταν η ξεκάθαρη απάντηση Αποστόλου πως τίποτα ουσιαστικό δεν πρόκειται να αλλάξει αφού η κυβέρνηση δεσμεύεται από όσα προβλέπονται στο μνημόνιο.

Μετά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των συλλόγων σε σύσκεψη που έγινε αποφάσισαν πως οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος και αποφασίστηκε να γίνει άμεσα νέα σύσκεψη μεταξύ τους για να αποφασιστούν από κοινού οι επόμενες δράσεις. Μπλόκα και κλεισίματα δρόμων δεν είναι στις προθέσεις των αγροτών να γίνουν και δεν υπάρχει δέσμευση για συμμετοχή στα μπλόκα που θα ξεκινήσουν από μερίδα αγροτών στις 23 Ιανουαρίου, ανέφερε ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας.

Ο κ. Μιχαλάκης τόνισε πως οι σύλλογοι έκαναν το καθήκον τους να συναντηθούν με τον Υπουργό, όμως μετά τις απαντήσεις που δόθηκαν ο διάλογος τελείωσε μαζί του, και πλέον πρέπει ο αγροτικός κόσμος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να διεκδικήσει αλλαγές για το καλύτερο.

Πηγή: cretalive.gr

 

mesaralive.gr  06 January, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα