Αγροτική παρέμβαση  στο Κέντρο Υγείας Χάρακα για την κατάσταση στην υγεία

mesaralive.gr  14 July, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Αγροτική παρέμβαση  στο Κέντρο Υγείας Χάρακα για την κατάσταση στην υγεία

Σαν συνέχεια των παρεμβάσεων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, στα πλαίσια του 15νθημερου αγωνιστικών κινητοποιήσεων, μετά την παράσταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης και το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχανών-Αστερουσίων, ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων, με μέλη του, μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής, και άλλους εκπροσώπους φορέων της περιοχής, έκανε παρέμβαση και ανάδειξε τις τραγικές ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην περιοχή των Αστερουσίων, στο Κέντρο Υγείας Χάρακα.

Συγκεκριμένα, σε συνάντηση με τον προϊστάμενο του Κέντρου Υγείας, ο ίδιος παραδέχτηκε την αδυναμία λειτουργίας μέσα από τα συνεχόμενα προβλήματα, από την πλήρη υποστελέχωση των ιατρείων, την έλλειψη οδηγού του ασθενοφόρου, την κάλυψη αναγκών από ιδιώτες προσφορών υγειονομικού υλικού, την υποστελέχωση και έλλειψη ιατρικού προσωπικού στα περιφερειακά ιατρεία (τα οποία τα χαρακτήρισε όχι ιατρεία παρά όπως είπε εξεταστήρια και συνταγογραφεία).

Παρά τις ανακοινώσεις των ντόπιων κυβερνητικών βουλευτών και τις επικοινωνιακές συσκέψεις στην περιοχή, είναι πραγματικότητα το τραγικό φαινόμενο αγρότες να χαροπαλεύουν από ατυχήματα στα χωράφια χωρίς άμεση φροντίδα μεταφοράς και πρώτων βοηθειών, γέροντες αγρότες και γερόντισσες να τσακίζονται στους δρόμους τραυματισμένοι και να μεταφέρονται με τις καρότσες των αγροτικών. Ανδρώνεται η ιδιωτική φροντίδα υγείας γιατί η δημόσια υγεία στην περιοχή είναι υποβαθμισμένη. Το Κέντρο Υγείας Χάρακα καλύπτει τεράστια γεωγραφική περιοχή των Δήμων Γόρτυνας και Αρχανών-Αστερουσίων, και παρά τις ελλείψεις του και την υποστελέχωση, οι υπηρεσίες προσφέρονται χάρη στην προσπάθεια και το φιλότιμο των εργαζόμενων.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων αναδεικνύει και διεκδικεί τη λύση των προβλημάτων για δωρεάν δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, για να μην πεθαίνουμε στα χωράφια μας αβοήθητοι.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση την άμεση πλήρωση των κενών στο Κέντρο Υγείας Χάρακα και στα περιφερειακά ιατρεία της περιοχής, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και στα αντίστοιχα νομαρχιακά νοσοκομεία. Να σταματήσει το αίσχος του καθημερινά μετακινούμενου προσωπικού από νοσοκομεία σε κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία και αντίστροφα. Να εξασφαλιστεί η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους αγροτκτηνοτρόφους και τις οικογένειές τους, ανεξάρτητα από το εάν έχουν πληρώσει τον ΟΓΑ. Η υγεία πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Να παρέχεται δωρεάν σε όλους.

 

mesaralive.gr  14 July, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα