Άλλη μια υπηρεσία στη Μεσαρά έκλεισε γιατί είχε  «χαμηλή επισκεψιμότητα»

  11 January, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Άλλη μια υπηρεσία στη Μεσαρά έκλεισε γιατί είχε  «χαμηλή επισκεψιμότητα»

Λόγω χαμηλής επισκεψιμότητας έκλεισε το ταμείο της ΔΕΗ στις Μοίρες το οποίο εξυπηρετούσε ολόκληρη τη Μεσαρά και περιοχές του Ρεθύμνου…

Όσο κι αν ακούγεται ως «ανέκδοτο», αυτό απαντά ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσω του Αυτοτελούς τμήματος Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, στους βουλευτές Λευτέρη Αυγενάκη και Βασίλη Κεγκέρογλου οι οποίοι κατέθεσαν σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή. Ο Υπουργός κ. Γιώργος Σταθάκης, επικαλούμενος σχετικό έγγραφο της ΔΕΗ σημειώνει ότι από τα όσα αναφέρει η Επιχείρηση, «Η επισκεψιμότητα  του καταστήματος Μοιρών είναι πολύ χαμηλή». Επίσης στην απάντηση σημειώνεται ότι «η επιχείρηση  προσφέρει πληθώρα εναλλακτικών επιλογών για την εμπορική εξυπηρέτηση και την πληρωμή των λογαριασμών χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία των πελατών στα καταστήματά της». Επισημαίνεται ακόμα ότι « η εξόφληση των λογαριασμών μπορεί να γίνει σε περισσότερα από 6000 σημεία σε ολόκληρη την χώρα όπως τράπεζες (ΑΤΜ e-banking, phone banking, πάγια τραπεζική εντολή) καταστήματα ΕΛΤΑ και σε λοιπούς συμβεβλημένους συνεργάτες (supermarkets, πρακτορεία του ΟΠΑΠ κλπ) που δραστηριοποιούνται στον τομέα της είσπραξης λογαριασμών για τρίτους. Επίσης οι πελάτες της επιχείρησης έχουν τη δυνατότητα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης για οποιοδήποτε θέμα. Από τα παραπάνω συνεπάγεται ότι η φυσική αδυναμία μετάβασης σε γειτονικές περιοχές και η αδυναμία χρήσης υπηρεσιών νέων τεχνολογιών δεν αποτελούν εμπόδια για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των καταναλωτών» . Και καταλήγει η απάντηση του Υπουργού «Επίσης σας γνωρίζουμε ότι η διαμόρφωση της οργανωτικής δομής της ΔΕΗ αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της ίδιας της επιχείρησης και όχι του εποπτεύοντος Υπουργείου.

Το ΥΠΕΝ παρακολουθεί τη δραστηριότητα των φορέων που τελούν υπό την εποπτεία του και παρεμβαίνει  όπου απαιτείται στο πλαίσιο που ορίζει ο εποπτικός του ρόλος. Αποτελεί θέση του ΥΠΕΝ ότι οι μειώσεις του λειτουργικού κόστους της ΔΕΗ  προς όφελος των καταναλωτών θα πρέπει να λαμβάνουν χώρα χωρίς εκπτώσεις  σε θέματα εξυπηρέτησης του κοινού».

 

  11 January, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ