Ανεβάζει τον πήχη για την Κρήτη ο Μητσοτάκης!

  13 March, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Ανεβάζει τον πήχη για την Κρήτη ο Μητσοτάκης!

Φωτο: cretalive.gr

Αν και μικρότερη περιφέρεια, η Κρήτη πάντα θεωρούνταν κομβική περιοχή για τους Έλληνες πολιτικούς. Πολύ περισσότερο εάν λέγεσαι….Μητσοτάκης και φέρεις ιστορικές- οικογενειακές ευθύνες στους ώμους σου!

Ανεβάζει τον πήχη για την Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θέλει να κάνει...επίδειξη ισχύος στο "σπίτι" του! η Κρήτη των πολιτικών συμβόλων, η Κρήτη του κέντρου και της πολιτικής δυναμικής- χωρίς αντίκρυσμα πάντα στην κεντρική πολιτική σκηνή- έχει μπει και αυτή στο στόχαστρο του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που επιθυμεί διακαώς να αλλάξει το κλίμα και τα...ποσοστά! 

Η ηγεσία της ΝΔ έχει βάλει ένα μεγάλο στοίχημα, να ανατρέψει την κατάσταση στην Κρήτη. Και θεωρεί εφικτό να το κερδίσει!

Αν και μικρότερη περιφέρεια, η Κρήτη πάντα θεωρούνταν κομβική περιοχή για τους Έλληνες πολιτικούς. Πολύ περισσότερο εάν λέγεσαι….Μητσοτάκης και φέρεις ιστορικές- οικογενειακές ευθύνες στους ώμους σου!

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρίχνει μεγάλο βάρος στην Κρήτη , γι αυτό έρχεται και ξανάρχεται! Για τον ίδιο λόγο μια «δέσμευση» για περιοδεία στην ανατολική Κρήτη, που δυο φορές…πήγε πίσω, δεν στέλνεται στις καλένδες και από σήμερα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη σε Ηράκλειο και Λασίθι.

Για την αποψινή συγκέντρωση και ομιλία του κ.Μητσοτάκη έχει γίνει πολύ μεγάλη κινητοποίηση. Των ΝΟΔΕ, της νεολαίας, των παραγωγικών φορέων που βρίσκονται κοντά στη ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει τα…ποσοστά και τις δυνάμεις πως κατανέμονται στην Κρήτη. Οπου η Κεντροαριστερά είχε πάντα μεγάλες δυνάμεις, το ΠΑΣΟΚ επί δεκαετίες την πρωτοκαθεδρία, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ!

Στο Ηράκλειο και Λασίθι όπου θα περιοδεύσει η υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιμαφισβήτητη.  Με ποσοστό 39,19% στο Λασίθι έναντι 25,98% της ΝΔ και με το αντίστοιχο στο Ηράκλειο να εκτοξεύεται στο 45,21% έναντι μόλις 20,33% , ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον…υποκαθιστά, εν μέρει, το ΠΑΣΟΚ…που μέχρι το 2009 είχε απίστευτα ποσοστά. Θυμίζουμε ότι τη δεκαετία του ’80 είχε φτάσει στο…65%!

Αντίστοιχα είναι τα ποσοστά στα… Χανιά και Ρέθυμνο. Με ποσοστό 41,67% έναντι μόλις 19,4% της ΝΔ, ενώ στο Ρέθυμνο τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν  38,13 έναντι 27,37% ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την πρωτιά.

«Αυτά που ξέρανε θα τα ξεχάσουνε» λένε για τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα στη ΝΔ και επισημαίνουν πως δεν είναι τυχαίο   πως είναι η δεύτερη επίσημη περιοδεία που πραγματοποιεί, μετά τον περασμένο Νοέμβριο (εκτός από τις ιδιωτικές όπως η πρόσφατη στην αρχαία Ελεύθερνα) κάτι που δείχνει πως η Κρήτη αποτελεί στοίχημα για τον πρόεδρο της ΝΔ που θέλει να το κερδίσει.

   

Το πρόγραμμα

Η περιοδεία του κ.Μητσοτάκη είναι σήμερα Δευτέρα 13 και αύριο 14 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης φτάνει γύρω στις 11 παρά τέταρτο και αμέσως θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης. 

Στη συνέχεια, θα συμμετέχει σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τους Δημάρχους της Κρήτης στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης. 

 Ακολούθως, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παραστεί στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, ενώ στις 7:30 το βράδυ θα μιλήσει στον κινηματογράφο «Αστόρια», στην πόλη του Ηρακλείου. Αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με επαγγελματικούς, επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς της Ανατολικής Κρήτης, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Ακολούθως, θα παραστεί στα εγκαίνια των γραφείων της ΔΗΜΤΟ Χερσονήσου. 

Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί στη συνέχεια τον Άγιο Νικόλαο, όπου και θα πραγματοποιήσει συνάντηση με το Δήμαρχο της πόλης κ. Αντώνη Ζερβό, ενώ θα συμμετέχει σε σύσκεψη με εκπροσώπους και εργαζομένους του τομέα του τουρισμού στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου.

Πηγή: cretalive.gr

 

  13 March, 2017 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα