Ανοίγει ξανά ο φάκελος της άτυχης Ευτυχίας - Φταίει η ΔΕΗ, λέει η οικογένεια

Μάριος Διονέλλης  05 February, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
Ανοίγει ξανά ο φάκελος της άτυχης Ευτυχίας - Φταίει η ΔΕΗ, λέει η οικογένεια

Φώτο: mesaralive

Στην κατάθεση προσφυγής για την ανάσυρση της υπόθεσης της 56χρονης τετραπληγικής γυναίκας από τα Χανιά, προχωρά σήμερα η οικογένειά της.

Η ευτυχία Ποποδάκη πέθανε στις 23 Ιουλίου του 2014 όταν η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο σπίτι της για χρέος 801 ευρώ και ενώ εκείνη βρισκόταν υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής της. 

Η προσφυγή θα κατατεθεί σήμερα στην Εισαγγελία Εφετών Χανίων, κατά της διάταξης της αντιεισαγγελέως η οποία έχει θέσει την υπόθεση στο αρχείο, καθώς έχουν προκύψει, νέα ατράνταχτα όπως υποστηρίζει η οικογένεια, στοιχεία, για τα αίτια θανάτου της τετραπληγικής γυναίκας. 

Συγκεκριμένα όπως δηλώνει στο ekriti.gr o δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Διαλυνάς, θα παρουσιαστούν στον Εισαγγελέα Εφετών δύο νέες πραγματογνωμοσύνες των ιατροδικαστών κ.κ. Κοτσάφτη και Τσαντήρη, οι οποίες ανατρέπουν τα δεδομένα με βάση τα οποία η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.  «Πήραμε στα χέρια μας τις φωτογραφίες από τη νεκροψία νεκροτομή που διενήργησε ο κ. Παπαδομανωλάκης, ο οποίος ήδη είχε μιλήσει για εμφανή σημάδια ανοξίας» λέει στο ekriti ο κ. Διαλυνάς και συμπληρώνει: «Τα στοιχεία είναι συντριπτικά και ορατά ακόμα και δια γυμνού οφθαλμού. Οι δύο εμπειρότατοι ιατροδικαστές, υπόψη των οποίων θέσαμε τις φωτογραφίες της νεκροψίας, είναι απολύτως κατηγορηματικοί πως η γυναίκα πέθανε από ανοξία, δηλαδή από έλλειψη οξυγόνου. Συγκεκριμένα, υπάρχουν εμφανείς ασφυκτικές κηλίδες στους πνεύμονές της καθώς και εμφανής κυάνωση χειλέων, προσώπου και ονύχων» τονίζει ο κ. Διαλυνάς. 

Όλα τα παραπάνω, μαζί με πλήθος άλλων στοιχείων θα κατατεθούν στον εισαγγελέα Εφετών Χανίων και θα ζητηθεί η ανάσυρση του φακέλου από το αρχείο ώστε να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη.

Ερωτώμενος για τα στοιχεία που έστειλαν την υπόθεση στο αρχείο , ο κ. Διαλυνάς στρέφεται κατά των προσώπων που συνετέλεσαν στην εξέλιξη αυτή: «Θα καταθέσουμε αναφορά πειθαρχικού ελέγχου κατά της αντιεισαγγελέως που είχε στείλει την υπόθεση στο αρχείο, καθώς και τότε τα στοιχεία δεν δικαιολογούσαν μια τέτοια απόφαση. Η διάταξη της αντιεισαγγελέως είχε βασιστεί κυρίως στο πόρισμα της τεχνικής συμβούλου που είχε ορίσει η ΔΕΗ, της ιατροδικαστού Ελπίδας Σπανουδάκη. Το πόρισμα της κας Σπανουδάκη ανέφερε μεταξύ άλλων:  «Δεν μπορεί να θεωρηθεί ο θάνατος λόγω ασφυξίας – ανοξίας (λόγω διακοπής της παροχής του ρεύματος) διότι δεν υπάρχουν τα ανάλογα ιατροδικαστικά ευρήματα [...] ο θάνατος οφείλεται σε στένωση της δεξιάς στεφανιαίας αρτηρίας συνεπεία στεφανιαίας αθηρωματοσκλήρυνσης και ταξινομείται ως φυσικός».

Ωστόσο, αντίθετη ήταν τότε η εκτίμηση του δημόσιου ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη, ο οποίος, μετά και τις ιστολογικές εξετάσεις είχε αναφέρει ότι «η γυναίκα έπασχε από στεφανιαία νόσο (ισχαιμική καρδιοπάθεια) καθώς και μια πνευμονολογικής αιτίας καρδιοπάθεια. Οι προϋπάρχουσες δύο καρδιοπάθειες που είχε η γυναίκα έκαναν την καρδιά στο σύνολό της να είναι ευάλωτη σε οποιαδήποτε κατάσταση ελλιπούς οξυγόνωσης [...] Η διακοπή των μηχανημάτων τεχνικής στήριξης της αναπνοής θα είχε ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί αυτό που προϋπήρχε και να οδηγηθεί στον θάνατο».

Την διακοπή λειτουργίας των μηχανημάτων, λόγω της αποκοπής του ρεύματος έχουν επιβεβαιώσει και οι ειδικοί μηχανικοί που εξέτασαν τα μηχανήματα, όπως λέει ο κ. Διαλυνάς και αυτό επίσης δεν έχει ληφθεί υπόψη. «Όσο για το πόρισμα που εξέδωσε η κ. Σπανουδάκη για λογαριασμό της ΔΕΗ, το λιγότερο που μπορώ να πως σήμερα είναι ότι σφάλει» τονίζει στο ekriti ο κ. Διαλυνάς. 

 

ekriti.gr

 

Μάριος Διονέλλης  05 February, 2016 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα