Απεργιακό μπλάκ άουτ σε όλη τη χώρα

mesaralive.gr  17 May, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Απεργιακό μπλάκ άουτ σε όλη τη χώρα

Γενική απεργία για τα νέα μέτρα του μνημονίου

Εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέες και νέους όλης της χώρας καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην 24ωρη γενική απεργία, σήμερα, Τετάρτη 17 Μαΐου και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, η 24ωρη απεργία της Τετάρτης και τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα αποτελούν τη «μητέρα των μαχών» απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων που εάν εφαρμοστούν θα γίνει ακόμη πιο δυσβάστακτο το παρόν και πιο αβέβαιο το μέλλον.

Τονίζει ότι ο αγώνας είναι μονόδρομος, προκειμένου να μπει οριστικό τέλος στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία έχει ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν στις 17 και στις 18 Μαΐου.

Στην απεργία της 17ης Μαΐου θα συμμετάσχουν επίσης οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία έως την Παρασκευή, καθώς η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με τετράωρη στάση εργασίας από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. της Τετάρτης. Οι αεροπορικές εταιρίες συνιστούν σε όσους ταξιδεύουν να επικοινωνήσουν μαζί τους για τυχόν αλλαγές η ματαιώσεις δρομολογίων.

Από τα καθήκοντά τους απέχουν και οι δικηγόροι τόσο την Τετάρτη 17 Μαΐου όσο και την Πέμπτη, 18 του μηνός, όπως αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες νέες εξοντωτικές ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό.

Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι.

Tο ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πλατεία Κοτζιά) στις 10.

Αύριο Πέμπτη 18 Μαΐου, στις 18.30 στο Σύνταγμα, την ώρα που στη Βουλή θα μιλούν οι πολιτικοί αρχηγοί λίγο πριν τεθεί σε ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο, τα συνδικάτα προγραμματίζουν και πάλι συλλαλητήριο. Στις 19.00 στην Ομόνοια θα συγκεντρωθούν τα μέλη του ΠΑΜΕ.

«Την ημέρα που θα ψηφίζεται το βάρβαρο και αντιλαϊκό τέταρτο μνημόνιο, να δώσουμε ένα βροντερό «παρών» εκφράζοντας τη δυναμική αντίδρασή μας στη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

 

 newsbeast.gr

 

mesaralive.gr  17 May, 2017 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα