Από βράδυ σε... πρωί για το πλοίο ασφαλείας !

  06 December, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑ
Από βράδυ σε... πρωί για το πλοίο ασφαλείας !

Νέες διαβεβαιώσεις για πρωινή λύση στο αίτημα των αγροτών

Σε "αναμμένα κάρβουνα" κάθονται οι αγρότες της Κρήτης εν αναμονή της απόφασης για τον απόπλου πλοίου ασφαλείας από το λιμάνι του Ηρακλείου για την μεταφορά των προϊόντων τους , που είναι φορτωμένα σε 120 φορτηγά, με φόντο την απεργία της ΠΝΟ.

Οι αγρότες εγκατέλειψαν μεν το λιμάνι  αλλά  εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο ότι το πρωί θα βρεθεί λύση είτε με την βοήθεια της ΠΝΟ είτε με το "πράσινο φως" από τον Υπουργό Ναυτιλίας για το πλοίο ασφαλείας.

Αύριο ,στις 13.30 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο γραφείο του Υπουργού Π.Κουρουμπλή, με τη συμμετοχή δημάρχων, περιφερειάρχη  και εκπροσώπων αγροτών, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα τους.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης ύστερα από σύσκεψη που είχε με αντιπροσωπεία των αγροτών δήλωσε πως μέχρι αύριο το πρωί πρέπει να έχει βρεθεί μία λύση για τους παραγωγούς που ελπίζουν για το εισόδημα τους ώστε να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. 

Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε πως βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας και πως είτε η ΠΝΟ είτε το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να βρει μια λύση και να μη συνεχιστεί ο εμπαιγμός ενώ υπογράμμισε πως σέβεται το δικαίωμα στην απεργία.

Από την πλευρά τους οι αγρότες ζητούν να βρεθεί άμεσα λύση για να μη δουν τα προϊόντα τους να καταστρέφονται ενώ μιλώντας νωρίτερα στον λιμενάρχη ανέφεραν πως ουσιαστικά έχουν γίνει... "μπαλάκι" με το μεν υπουργείο να τους ζητάει να πιέσουν την ΠΝΟ και την ΠΝΟ να ζητάει το αντίστροφο! 

"Πιέστε τους άλλους να δώσουν λύση!", είπαν χαρακτηριστικά πως τους ζητήθηκε και πρόσθεσαν: "Τους μιλήσαμε , τους ικετεύουμε...αλλά τίποτα!" 

" Οι επαφές του Περιφερειάρχη και των αγροτοσυνδικαλιστών θα δώσουν λύση το πρωί και θα φύγουν τα καράβια. Οι τοπικοί φορείς προσπαθούν να βρουν λύσεις." , δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής κ. Χιλετζάκης με τους υπόλοιπους αγρότες να εκφράζουν δυσαρέσκεια για την στάση των βουλευτών.

Στο λιμάνι βρέθηκαν , σε απόγνωση, παραγωγοί από την Ιεράπετρα αλλά και δεκάδες ακόμη από το νομό Ηρακλείου.

 

Ένταση στο λιμεναρχείο 

'Ένταση προκλήθηκε στο λιμεναρχείο, νωρίτερα , ανάμεσα σε αγρότες και λιμενικούς που έχουν αποκλείσει την είσοδο ενώ επιχειρήθηκε και  κατάληψη του Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων του λιμενικού κρατούσαν  τους αγρότες σε ένα δεύτερο μπλόκο.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες απείλησαν  να κλείσουν το δρόμο. 

 

cretalive.gr

 

  06 December, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑ