«Βέλη» μεταξύ ΝΔ και ΔΥΠΕ για το Πολυδυναμο Τυμπακίου

mesaralive.gr  19 July, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Βέλη» μεταξύ ΝΔ και ΔΥΠΕ για το Πολυδυναμο Τυμπακίου

Φώτο: Mesaralive.gr

Την έντονη αντίδραση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, προκάλεσε η ανακοίνωση των τοπικών στελεχών της ΝΔ σχετικά με το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Τυμπακίου. Να σημειωθεί ότι σε ανακοίνωση της Τοπικής Οργάνωσης Φαιστού της ΝΔ με τίτλο :«Τι αξία έχουν 200.000 ευρώ για το Υπουργείο Υγείας;» αναφέρεται ότι ««Σε μία εποχή που ακόμα και το κάθε ευρώ είναι ιδιαίτερα πολύτιμο για τις κρατικές υπηρεσίες και ιδιαίτερα για αυτές του χώρου της Υγείας και Πρόνοιας, το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να πετάξει στον κάλαθο των άχρηστων 200.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Φαιστού και ενώ οι Τοπικές Αρχές είχαν αναθέσει σε ιδιώτη μελετητή τη σύνταξη μελέτης για την δημιουργία αρχικά Περιφερειακού και στη συνεχεία πολυδύναμου Ιατρείου κόστους 135.000 ευρώ, η ΔΥΠΕ Κρήτης αποφάσισε να την αγνοήσει.

Όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος Φαιστού κ. Αρμουτάκης το Υπουργείο χρησιμοποίησε μία μελέτη φασόν των τεχνικών του υπηρεσιών αφήνοντας ανεκμετάλλευτη μια ήδη έτοιμη δουλειά. Μετά από προσφυγή του ιδιώτη στη δικαιοσύνη και δικαίωσή του, τώρα πρέπει να του καταβληθούν 200.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα το πληρώσουν οι δημότες για μία δουλειά που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί πουθενά.

Όταν η λιανική τιμή για γάζες στο εμπόριο κυμαίνεται στο 1,5 ευρώ, όταν οι σύριγγες μιας χρήσης στα 0,30 ευρώ καταλαβαίνει κανείς ότι με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να αγορασθούν αναλώσιμα υγειονομικά υλικά που σήμερα σε αρκετές περιπτώσεις αναγκάζεται ο ίδιος ο ασθενής να τα προσκομίζει.

Τι έχουν να δηλώσουν τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, οι κ.κ. Ξανθός και Πολάκης ως κρητικοί νιώθουν ικανοποιημένοι με αυτή την εξέλιξη;

Η κατασπατάληση και η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο…».

 

Η απάντηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Στην απάντησή της η 7η ΥΠΕ Κρήτης αναφέρει «Η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης ουδέποτε ενημερώθηκε επίσημα, σχετικά με την πρόθεση ή οποιαδήποτε ενέργεια της Δημοτικής Αρχής για σύνταξη μελέτης που αφορά το ΠΠΙ Τυμπακίου, ούτε ποτέ κατατέθηκε σχετικός φάκελος στην υπηρεσία.

Όλες οι ενέργειες που αφορούν στην μελέτη-κατασκευή του ΠΠΙ Τυμπακίου υλοποιήθηκαν άλλωστε και ολοκληρώθηκαν επί Κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στελέχη των οποίων θεμελίωσαν και το έργο.

Τα τοπικά στελέχη της ΝΔ λοιπόν, τα οποία σήμερα καταγγέλλουν όσα οι ίδιοι έκαναν,  είτε έχουν επηρεαστεί σήμερα από τις υψηλές θερμοκρασίες του θέρους, είτε ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν πραγματικά για την ουσία των πραγμάτων, αφού επί δικών τους Κυβερνήσεων εγκρίθηκε, αν εγκρίθηκε δις, η χρηματοδότηση της ίδιας μελέτης.

Η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και των συνεργατών του στην Κρήτη, δεν έχει καμία γνώση ή εμπλοκή με το θέμα. Και διαβεβαιώνει με τις πράξεις και την συνέπεια της πώς σέβεται το δημόσιο χρήμα και τον πολίτη.

H ΝΔ μπορεί αν θέλει, έστω και ετεροχρονισμένα, προκειμένου να καλύψει το κενό της ακόμα και σε εντυπώσεις,  να καταγγείλει τον κ. Γρηγοράκη, αφού το ΠΠΙ Τυμπακίου δημοπρατήθηκε στις 26.3.2013, η σύμβαση με τον ανάδοχο υπεγράφη στις 29.5.2013 στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη και του Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Αντώνη Γρηγοράκη, ενώ το έργο θεμελιώθηκε στις 10 Ιουλίου 2013, παρουσία της του τότε Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, κ. Αντώνη Γρηγοράκη – στελέχους της ΝΔ, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Φαιστού και άλλων Φορέων. Οι εγκεκριμένες από το Υπουργείο Υγείας μελέτες εκπονήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, με μέριμνα της οποίας εκδόθηκε και η άδεια οικοδομής. Το έργο κατασκευάστηκε δε, σε οικόπεδο που παρεχωρήθη από το Δήμο και χρηματοδοτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ από κωδικούς του Υπουργείου Υγείας, ενώ φορέας υλοποίησης του έργου ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Είναι άξιο απορίας δε, γιατί ο Δήμος τότε, κατά την εξαγγελία των μελετών και τη θεμελίωση δεν έθεσε ποτέ το ζήτημα και επιρρίπτει ευθύνες για δικές του ενέργειες σε φορείς και πρόσωπα που φαίνεται πως δεν γνώριζαν τίποτα σχετικά και δεν είχαν καμία ευθύνη και θεσμικό ρόλο στην επίμαχη περίοδο.

Για τις ενέργειες που υλοποίησε ο Δήμος, για τις οποίες ενημερωθήκαμε σήμερα από τα ΜΜΕ, χωρίς την συνεργασία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, υπεύθυνος είναι ο ίδιος ο Δήμος».

 

mesaralive.gr  19 July, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα