Bενζίνη: Νέες προβλέψεις πρατηριούχων για την τιμή της

  17 April, 2024 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Bενζίνη: Νέες προβλέψεις πρατηριούχων για την τιμή της

Για την τιμή της βενζίνης μίλησαν εκ νέου  οι πρατηριούχοι. «Στην Αττική, στα μεγάλα αστικά κέντρα  …υπάρχουν πρατήρια που έχουν μέση  τιμή βενζίνης στα 1,98 ευρώ το λίτρο. Αλλά έχουμε δει και 2,020 ευρώ το λίτρο την τιμή της βενζίνης . Υπάρχει και μια διυλιστηριακή τιμή που πουλάει  σε εταιρείες εμπορίας  την βενζίνη πάνω από 1,85 ευρώ το λίτρο » σημείωσε ο πρόεδρος πρατηριούχων καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου μιλώντας στο OPEN

Για το θέμα της βενζίνης  μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ” ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ” και  ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου. Όπως είπε, από τις 15 Ιανουαρίου και μετά αρχίζει μια βουβή άνοδος, από τα 1,8 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο 1,96 ευρώ το λίτρο, μια μέση τιμή πανελλαδικά, που σημαίνει ότι στη νησιωτική χώρα έχει ξεπεράσει προ πολλού τα 2 ευρώ καθώς υπάρχει το μεταφορικό κόστος.

Ευτυχώς η αγορά έδειξε αυτοσυγκράτηση και αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι για την ώρα φαίνεται πως δεν θα πάμε σε περαιτέρω άνοδο, γιατί ξέρετε αν υπήρχε αντεπίθεση από το Ισραήλ, προφανώς και θα βλέπαμε τις τιμές πάνω από 2 ευρώ, στα 2,10, ίσως και στα 2,20 ευρώ το λίτρο συμπλήρωσε. Για το Πάσχα θεωρώ ότι μέχρι τότε, και εφόσον δεν υπάρχει άλλη κακή εξέλιξη, οι τιμές θα συγκρατηθούν εκεί, αν και είναι ιδιαίτερα υψηλά  τόνισε.

 

  17 April, 2024 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα