Blue Horizon: Τέλος απο τη γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς-Αλυσιδωτές οι εξελίξεις

  07 September, 2023 ΑΡΘΡΑ
Blue Horizon: Τέλος απο τη γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς-Αλυσιδωτές οι εξελίξεις

Σάλο έχει προκαλέσει στην Κρήτη ο άδικος χαμός του 36χρονου Αντώνη που πνίγηκε όταν μέλη του πληρώματος Blue Horizon τον έσπρωξαν με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί.

Μετά από έντονες αντιδράσεις η εταιρία στην οποία ανήκει το πλοίο αποφάσισε να το αποσύρει από τη γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς.

Η εταιρία έστειλε αργά το βράδυ της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου, σήμα στο υπουργείο Ναυτιλίας για την αντικατάσταση του πλοίου για τη σημερινή ημέρα, ενώ σήμερα αναμένεται η έγκριση για την αντικατάστασή του μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου.

Το δρομολόγιο πρόκειται να εκτελεί άλλο πλοίο της εταιρίας.

Σήκωσαν τον καταπέλτη μετά τις διαμαρτυρίες του κόσμου

Ας σημειωθεί ότι κατά τη χθεσινή ημέρα πραγματοποιήθηκαν μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με αφορμή το έγκλημα με θύμα τον Αντώνη Καργιώτη, τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα του τον Άγιο Νικόλαο, όσο και στα λιμάνια του Ηρακλείου κα του Πειραιά. Εξάλλου, κατά τη χθεσινή συγκέντρωση στο Ηράκλειο, κι ενώ πλήθος το οποίο φώναζε «δολοφόνοι» βρισκόταν μπροστά από το αγκυροβολημένο “Blue Horizon”, “σηκώθηκε” ο καταπέλτης του πλοίου.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, από χθες Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, έχει στηθεί “κουμπαράς αλληλεγγύης” στην ιδιαίτερη πατρίδα του Αντώνη Καργιώτη, προκειμένου να στηριχτεί οικονομικά η οικογένειά του.

«Είμαι σοκαρισμένος, δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω αυτό που συνέβη στον αδερφό μου. Αυτή τη στιγμή έχω έρθει στο νοσοκομείο για να δω τον άλλον αδερφό μου, ο οποίος μόλις έμαθε για τον θάνατο του αδερφού μας, ταράχτηκε... Έχω δει το βίντεο με τον αδερφό μου πολλές φορές από χθες το βράδυ και πραγματικά πρόκειται για δολοφονία. Τον σκότωσαν, είναι αδιανόητο...», ανέφερε ο Νίκος Καργιώτης, αδερφός του 36χρονου Αντώνη, στο protothema.gr.

«Δεν είναι ότι έπεσε στη θάλασσα. Έκανες τη βλακεία και τον έριξες στη θάλασσα, ΟΚ. Γυρνάς επιτόπου, κοιτάς ψυχρά έναν άνθρωπο στη θάλασσα και την ώρα που τον παίρνει η δίνη της προπέλας και τον τραβάει μέσα, γυρνάς και λες “φεύγουμε”. Χωρίς να κάνεις μια προσπάθεια να του πετάξεις ένα σωσίβιο, να πεις “σταμάτα το πλοίο, έπεσε άνθρωπος”. Να πέσουμε να τον σώσουμε. Σαν να μη συνέβη τίποτα, ξεκίνησε το πλοίο και έφυγε για ένα ωραίο ταξιδάκι. Γύρισε ο άλλος και λέει “προχωράμε κανονικά, φεύγουμε”», ανέφερε στον ίδιο ιστότοπο ο κ. Δημήτρης, ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στην πίσω πλευρά του καταστρώματος του “Blue Horizon”.

Καρατομήθηκαν δύο στελέχη του Λιμεναρχείου Πειραιά – Σε ΕΔΕ τέσσερα στελέχη

Δύο στελέχη του Λιμεναρχείου Πειραιά και συγκεκριμένα ο κεντρικός λιμενάρχης και ο διοικητής του Α’ Λιμενικού Τμήματος καρατομήθηκαν για την υπόθεση της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη από μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon.

Στο πόρισμα της ΕΔΕ που παραδόθηκε στον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, παραπέμπονται σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου για τους οποίοι προκύπτουν ευθύνες.

Επιστρέφουν τα αποσπασμένα στελέχη του λιμενικού στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά για την επιτήρηση και αστυνόμευσή του

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας:

Παραδόθηκε σήμερα στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό του θανάτου του Αντώνη Καργιώτη εντός του Λιμένα Πειραιά την 05-09-2023.

Μετά την παράδοση του πορίσματος, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη να παραπεμφθούν σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της Ε.Δ.Ε.

Παράλληλα, έδωσε εντολή στον κ. Αρχηγό για την απομάκρυνση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά και του Διοικητή του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ακόμη, ο κ. Υπουργός έδωσε εντολή για την άμεση επιστροφή αποσπασμένων στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από Υπηρεσίες του Υ.ΝΑ.Ν.Π. στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προς ενίσχυση της επιτήρησης και αστυνόμευσης του μεγαλύτερου Λιμανιού της χώρας.

«Να σαπίσουν στη φυλακή οι δολοφόνοι του»

Χαμογελαστός και αισιόδοξος ακόμα και όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο. Επίμονος και εργατικός, πάντα στο πλευρό της οικογένειας που αγωνιζόταν, ώστε να μην λείψει τίποτα σε κανέναν.

Το πρόωρο, άδικο και βάρβαρο τέλος του έχει συντρίψει τους δικούς του ανθρώπους στην Κρήτη, που προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν όλα όσα συνέβησαν στο λιμάνι του Πειραιά.

Όταν ο Αντώνης βρέθηκε στο κενό από ένα σπρώξιμο που αποδείχθηκε δολοφονικό.

«Να μην βγουν από την φυλακή ποτέ, να σαπίσουν εκεί μέσα θέλω» δήλωσε η αδελφή του, Ειρήνη.

Κανείς δεν μπορεί να συμβιβαστεί με αυτό που έχει συμβεί. Κανείς δεν μπορεί να κρύψει το θυμό του από τις εικόνες φρίκης του εγκλήματος στο μεγάλο λιμάνι.

Συγγενείς και φίλοι του αδικοχαμένου Αντώνη απαιτούν, όπως λένε στην κάμερα του Live News, την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται.

«Να κάτσουν ισόβια μέσα», είπε ο κουνιάδος του 36χρονου.

Η αδερφή του 36χρονου παραμένει συντετριμμένη. Έχασε το μεγαλύτερο στήριγμα της ζωής της. Τον άνθρωπο που για εκείνη ήταν αδερφός και ταυτόχρονα ο καλύτερος φίλος της.

«Το έμαθα από τον αδερφό μου τον μεγάλο, τον Νικολή. Τι να πω;» λέει κλαίγοντας η αδελφή του θύματος.

Ο χρόνος για τα μέλη της οικογένειας έχει σταματήσει στο βράδυ της περασμένης Τρίτης. Όταν ένα από τα αδέρφια του 36χρονου ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά για το μακάβριο τέλος του Αντώνη.

Συγκλονισμένοι κι οι γείτονες του Αντώνη στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Νικολάου.

«Ήταν απάνθρωπο αυτό που έκαναν, ήταν ένα αθώο και καλό παιδί», σχολίασε γειτόνισσα του Αντώνη.

Ο Αντώνης έκανε συχνά το ταξίδι Ηράκλειο – Πειραιάς και επέλεγε συνήθως το Blue Horizon. Γνώριζε τα περισσότερα μέλη από το πλήρωμα του πλοίου και ποτέ όπως μας λένε οι δικοί του άνθρωποι δεν είχε σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο.

Ο Αντώνης άλλωστε ήταν ένα παιδί που απέφευγε από τη φύση του, τις εντάσεις.

Ο 36χρονος ζούσε στο Λασίθι με τις δύο αδερφές του. Πρόσφατα είχαν χάσει τη μητέρα τους και ο Αντώνης είχε ανέβει πριν από λίγες μέρες στον Πειραιά για να αποφορτιστεί.

Η κηδεία του 36χρονου θα γίνει αύριο το μεσημέρι στον Άγιο Νικόλαο. Με τα αδέρφια και τους φίλους του αδικοχαμένου νεαρού να ετοιμάζονται για την αυλαία του δράματος.

 

  07 September, 2023 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα