Χανιά:Μήνυμα 112 για τη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας

  23 April, 2024 ΑΡΘΡΑ
Χανιά:Μήνυμα 112 για τη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα πίσω από το Ναυτικό Νοσοκομείο στα Χανιά, κοντά στον οικισμό του Ναύσταθμου, για τον οποίο ζητήθηκε εκκένωση με μήνυμα 112.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι μεγάλη, με αρκετά οχήματα από Χανιά και Βρύσες να σπεύδουν στο σημείο.

Η φωτιά έχει λάβει διαστάσεις, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και αναμένεται να ενταθούν δυσκολεύουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση από άγνωστη αιτία. Στο σημείο, όπου υπάρχει έντονη βλάστηση, επιχειρούν αυτή την ώρα 80 πυροσβέστες με 35 πυροσβεστικά οχήματα.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται διαρκώς, ενώ, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Χανίων, Μανώλη Λέκκα, οι άνεμοι αναμένεται να ενταθούν.

Η Αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία, καθώς απαγορεύεται η πρόσβαση προς την Εθνική Οδό, με τα οχήματα να οδηγούνται προς Μαλάξα.

112 για τη φωτιά στα Χανιά -Εκκενώθηκαν ο οικισμός, το Ναυτικό Νοσοκομείο, το Δημοτικό Σχολείο
Η φωτιά, μάλιστα φέρεται να απειλεί σπίτια. Στην περιοχή ήχησε το 112, το οποίο καλεί τους κατοίκους στον οικισμό Ναύσταθμο να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Ζητήθηκε, επίσης, η προληπτική εκκένωση του Δημοτικού Σχολείου, του Ναυτικού Νοσοκομείου και της Λέσχης Υπαξιωματικών. Σύμφωνα με το zarpanews, χωρίς πανικό και συντεταγμένα ξεκίνησε η εκκένωση του σχολείου του Ναύσταθμου, ενώ αμέσως ειδοποιήθηκαν οι γονείς των παιδιών, οι οποίοι τα παρέλαβαν. Μέχρι τις 9:20 η εκκένωση είχε ολοκληρωθεί.

Στο μεταξύ, πραγματοποιείται μεταφορά ασθενών από το Ναυτικό Νοσοκομείο στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, ενώ εκκενώθηκε προληπτικά και το κτίριο της Πολεοδομίας που βρίσκεται στη Σούδα.

 

  23 April, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα