Χρήσιμες Συμβουλές για οδήγηση σε συνθήκες παγετού.

mesaralive  19 February, 2015 ΑΡΘΡΑ
Χρήσιμες Συμβουλές για οδήγηση σε συνθήκες παγετού.

Οι αλλαγές του καιρού απαιτούν και την ανάλογη προσαρμογή της οδήγησής μας. Ιδού κάποιες συμβουλές για να φθάσετε με ασφάλεια στον προορισμό σας.

ΛΑΣΤΙΧΑ

Αντικαταστήστε τα κανονικά λάστιχά σας με ειδικά λάστιχα για το χειμώνα που είναι σχεδιασμένα να έχουν καλύτερο κράτημα σε συνθήκες παγετού, χιονιού ή βροχής.

ΜΠΑΤΑΡΙΑ

Το χειμώνα η μπαταρία του αυτοκινήτου εξαντλείται πιο γρήγορα. Πάρτε το αυτοκίνητό σας καθημερινά σε μεγάλες αποστάσεις ή φορτίστε την μπαταρία.

ΜΗΧΑΝΗ

Παρά το γεγονός ότι οι σημερινές μηχανές έχουν καλύτερες προδιαγραφές από τις παλαιότερες, η εκκίνηση το πρωί είναι πάντα δύσκολη. Μειώστε το φόρτο της μηχανής πιέζοντας το συμπλέκτη την ώρα που ξεκινάτε: θα βοηθήσετε επίσης στη συντήρηση της μπαταρίας σας.

ΠΑΡΜΠΡΙΖ

Χρησιμοποιείστε για να πλύνετε το παρμπρίζ το κατάλληλο καθαριστικό που θα το βοηθήσει να μην παγώσει.

ΚΑΥΣΙΜΑ

Εχετε πάντοτε το ρεζερβουάρ γεμάτο, ειδικά αν χρειαστεί να αφήσετε τη μηχανή ανοιχτή προκειμένου να ζεσταθεί. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι η εξάτμιση δεν είναι μπλοκαρισμένη, γιατί σε αντίθετη περίπτωση επιβλαβή αέρια θα "εισβάλουν" μέσα στο αυτοκίνητό σας.

ΠΑΡΑΘΥΡΑ

Πριν πάρετε το αυτοκίνητό σας το πρωί, καθαρίστε όλο το χιόνι και τον πάγο από το παρμπρίζ και την οροφή. Ωστόσο μην χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό καθώς μπορεί να σπάσουν τα τζάμια.

ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ

Εμποδίστε τις κλειδαριές από το να παγώσουν, χρησιμοποιώντας κατάλληλο λιπαντικό. Αν ωστόσο συμβεί κάτι τέτοιο, ζεστάνετε το κλειδί: ο πάγος θα λιώσει αμέσως.

ΖΕΣΤΟΣ ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ

Πάντοτε πάρτε μαζί σας ένα ζεστό παλτό, γάντια, μπότες, ακόμα και μία κουβέρτα, για να παραμείνετε ζεστοί σε κάθε ενδεχόμενο.

ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Είναι σημαντικό να κινήστε με την κατάλληλη ταχύτητα σε συνθήκες χιονιού. Αν πάτε πολύ γρήγορα μπορεί να χάστε τον έλεγχο. Αν πάτε πολύ αργά μπορεί να μην έχετε ώθηση όταν θα την χρειαστείτε. Βρείτε την κατάλληλη ισορροπία.

 

mesaralive  19 February, 2015 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα