Χτύπησαν πάλι οι απατεώνες του τηλεφώνου ζητώντας 35.000 ευρώ

Σοφία Πλουτινάκη  15 May, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Χτύπησαν πάλι οι απατεώνες του τηλεφώνου ζητώντας 35.000 ευρώ

Δεν έχει τελειωμό αυτή η προσπάθεια εξαπάτησης οικογενειών, η οποία δημιουργεί τρόμο και πανικό σε γονείς στην περιοχή της Μεσαράς.

Τις τελευταίες ημέρες, παρουσιάστηκαν και πάλι οι ασυνείδητοι που παίρνουν γονείς τηλέφωνο και τους λένε ότι το παιδί τους προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο… Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη φορά επικεντρώθηκαν σε Μοίρες και Καπαριανά και μάλιστα σε μία περίπτωση ζήτησαν και χρήματα.

Όπως ανέφερε στο mesaralive.gr η μητέρα από τα Καπαριανά που δέχτηκε το ανώνυμο τηλεφώνημα το Σάββατο για την κόρη της «είχα πάρει την κόρη μου δυο τρία λεπτά νωρίτερα και δεν το σήκωνε, και πάνω που σκεφτόμουν να την ξανακαλέσω χτύπησε το σταθερό τηλέφωνο. Άκουσα από την άλλη μερικά του τηλεφώνου ένα κορίτσι να κλαίει σπαρακτικά και να μου λέει μαμά τράκαρα. Η κόρη μου δεν οδηγεί και δεν έχει αυτοκίνητο οπότε ζήτησα να μάθω περισσότερα ωστόσο το παιδί έκλαιγε με λυγμούς. Το ακουστικό πήρε μια κυρία η οποία μου είπε ότι είναι αστυνομικός, ότι η κ όρη μου είναι στο τμήμα και ότι κρατείται γιατί σκότωσε ένα εφτάχρονο αγοράκι. Τα έχασα άρχισα να κλαίω, ωστόσο ο σύζηγός μου που πήρε το ακουστικό αποδείχτηκε πιο ψύχραιμος. Στα πρώτα δυο τρία λεπτά που μίλησαν μου έκανε νόημα να ηρεμήσω γιατί ήταν όλα ψέματα. Ζήτησε να μιλήσει με την κόρη μας και του είπαν ότι δεν μπορεί γιατί έχει τραυματιστεί στο στόμα. Του είπαν μάλιστα ότι εκεί παρόντες ήταν οι γονείς του παιδιού που είχε χάσει τη ζωή του και πως αν τους δίναμε 35.000 ευρώ θα «κουκουλώνανε» την υπόθεση. Όταν ο σύζυγός μου ζήτησε να μάθει που βρίσκεται το παιδί μας να πάμε του είπαν ότι όλα θα πρέπει να γίνουν κρυφά και με τρόπο. Στην ερώτησή του από ποιο αστυνομικό τμήμα τηλεφωνούν, του είπαν από το 16ο Ηρακλείου και όταν αυτός τους είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο αστυνομικό τμήμα του έκλεισαν το τηλέφωνο» λέει η κυρία. Οι γονείς ανέφεραν το περιστατικό στην αστυνομία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο παρόμοια τηλεφωνήματα δέχτηκαν κι άλλοι Μεσαρίτες. Καλό θα είναι πάντως αν δεχτείτε τέτοιο τηλεφώνημα, να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και φυσικά να ενημερώσετε αμέσως την αστυνομία.

 

Σοφία Πλουτινάκη  15 May, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα