Δεσμεύσεις από τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στους αγρότες του Τυμπακίου

Σοφία Πλουτινάκη  25 May, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δεσμεύσεις από τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στους αγρότες του Τυμπακίου

Φωτο: mesaralive.gr

Δεν απέφυγε τελικά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτών στο Τυμπάκι ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννης Τσιρώνης…

Η συνάντηση έγινε εντός της ΒΙΑΝΑΜΕ, παρουσία εκπροσώπων του ΑΣ Τυμπακίου Δήμου Φαιστού και άλλων αγροτικών φορέων, ενώ στη συνάντηση παρευρέθηκαν τόσο ο Πρόεδρος του ΔΣ Φαιστού κ. Γιάννης Νικολακάκης, όσο και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Μαυράκης και Χαράλαμπος Κουτεντάκης.  Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου κ. Γιώργος Ντισπυράκης έθεσε  στον υπουργό σημαντικά θέματα  για τα οποία στη συνέχεια  ενημέρωσε τους αγρότες που ήταν έξω από τη ΒΙΑΝΑΜΕ ο Αντιπρόεδρος του ΑΣ Τυμπακίου κ. Μανώλης Ορφανουδάκης. Μάλιστα οι αγρότες έλαβαν και δεσμεύσεις με μια από αυτές να αφορά το Πλοίο Ασφαλείας όπου ο κ. Τσιρώνης είπε ότι θα πάρει πρωτοβουλία ώστε να γίνει συνάντηση μεταξύ των αγροτών της ΠΝΟ και των αρμόδιων Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Ναυτιλίας. Άλλα θέματα που τέθηκαν στη σύσκεψη, ήταν μεταξύ άλλων, το κόστος παραγωγής, τα γεωργικά εφόδια, οι νέοι αγρότες κ.α.

 

Το θέμα του νερού

Για το χαράτσι στο αρδευτικό νερό, μίλησε στον κ. Τσιρώνη ο Πρόεδρος του Αγροτοβιομηχανικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου και Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τυμπακίου Βώρων κ. Βαγγέλης Τσιμπραγάκης ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη και μάλιστα παρέδωσε σχετικό υπόμνημα στον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Ένταση νωρίτερα

Το πρόγραμμά του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννη Τσιρώνη στη Μεσαρά, προέβλεπε επίσκεψη σε κάποια επιλεγμένα σημεία, όπως στη ΒΙΑΝΑΜΕ αλλά και στον Κουσέ, οι συνεργάτες του ωστόσο δεν είχαν υπολογίσει στην δυναμική του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Δήμου Φαιστού. Ενός συλλόγου που εδώ και πολλά χρόνια μάχεται για τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου της περιοχής… Και βέβαια δεν είχαν ενημερωθεί ούτε οι υπόλοιποι αγροτικοί φορείς της Μεσαράς, ούτε καν ο Δήμος Φαιστού. Το «κρυφτούλι» αυτό πάντως ενόχλησε έντονα τον αγροτικό κόσμο της Μεσαράς , ενώ  ο Αγροτικός Σύλλογος Τυμπακίου Δήμου Φαιστού κάλεσε τους αγρότες,  ώστε να υπάρξει πίεση για να μπορέσουν να μιλήσουν με τον Αναπληρωτή Υπουργό και να του εκθέσουν τα προβλήματά τους αλλά και τα αιτήματά τους. Αγρότες συγκεντρώθηκαν στην κεντρική λεωφόρο Τυμπακίου και στη συνέχεια έξω από τη ΒΙΑΝΑΜΕ όπου ήταν το πρώτο ραντεβού του κ. Τσιρώνη (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), ενώ στη συνέχεια αντιπροσωπεία των αγροτών μπήκε στη ΒΙΑΝΑΜΕ ζητώντας από τον Υπουργό να γίνει συζήτηση, όπως και έγινε.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα του κ. Τσιρώνη, προβλέπει επίσκεψη σε καλλιέργειες στον Κουσέ, συνάντηση με τον Δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων κ. Μανώλη Κοκοσάλη καθώς και σύσκεψη στο Δημαρχείο Αρχανών Αστερουσίων στα Πεζά.

 

Σοφία Πλουτινάκη  25 May, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ