Διαλύεται η εργολαβία για το δρόμο που κατέρρευσε!

  28 February, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Διαλύεται η εργολαβία για το δρόμο που κατέρρευσε!

Παρά την εισαγγελική άδεια το έργο δεν προχώρησε, ο εργολάβος ζήτησε επίσημα διάλυση της εργολαβίας και τώρα ο δρόμος μένει στον αέρα- τα σενάρια για να γίνει η παρέμβαση

Δεν υπάρχει αυτό που συμβαίνει με το δρόμο της Σητείας! Εδώ και ένα χρόνο είχε…σχεδόν καταρρεύσει ο οδικός άξονας της παραλιακής προς τη Ζάκρο και το Παλαίκαστρο. Την περασμένη Τετάρτη η κατάρρευση ήταν…πλήρης! Κι όμως…ένα χρόνο μετά το έργο όχι μόνο δεν φτιάχτηκε, αλλά ούτε πρόκειται να φτιαχτεί αφού η εργολαβία που είχε συμβασιοποιηθεί πάει προς διάλυση!

Ναι, ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό σε αυτή τη χώρα…Ο δρόμος θα παραμείνει κι αυτή τη χρονιά έτσι εξαιτίας της αβελτηρίας των υπηρεσιών και των (υπερβολικών) αντιδράσεων από κάποιους φορείς και πολίτες και τώρα και του εργολάβου που ζήτησε…διάλυση της εργολαβίας!

Παρά την εισαγγελική «άδεια» να γινει το έργο δυστυχως δεν…συνέβη τίποτα. Όπως είχε αποκαλύψει το cretalive από τον περασμένο μήνα ο εισαγγελέας απεδέχθη ότι είναι σημαντικό και ζωτικής σημασίας έργο για την ασφάλεια των εποχούμενων και…είπε ναι να γίνουν εργασίες στον αιγιαλό!

Δυστυχώς όμως ο εργολάβος δεν αρκέστηκε στο χαρτί της Εισαγγελίας, ζήτησε έγγραφη άδεια από το Λιμεναρχείο, το οποίο…δεν την έδωσε και άρχισε ένα γαϊτανάκι ευθυνών ενώ ο δρόμος κατέρρευσε και δεν μπορούν πλέον να περνούν αυτοκίνητα μεγάλα ή λεωφορεία παρά μόνο με την πρόχειρη υποστήριξη που έκαναν οι υπηρεσίες της περιφέρειας!

Τώρα επισήμως ο ανάδοχος έχει υποβάλει αίτημα διάλυσης της εργολαβίας (των 200.000 ευρώ) και αυτό σημαίνει ότι η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει. Είναι προφανές ότι θα γίνει διάλυση, αλλά τα επόμενα βήματα που θα γίνουν είναι σε…αχαρτογράφητα νερά!

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να γίνει απευθείας ανάθεση μιας μικρής εργολαβίας για να υποστηλωθεί το τμήμα που κατέρρευσε τώρα ώστε να περνούν με σχετική ασφάλεια τα μεγάλα αυτοκίνητα, στη συνέχεια να γίνει μια δεύτερη εργολαβία για να επανέλθει ο δρόμος σε αξιοπρεπή κατάσταση και στη συνέχεια να γίνει δημοπράτηση (με τις 200.000 ευρώ) για να αντιμετωπιστεί οριστικά το φαινόμενο της διάβρωσης.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για έργο που δείχνει ότι όλοι μας…πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό…

cretalive.gr

 

  28 February, 2017 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα