Διαρροές νερού, σπασίματα και… το πρόβλημα συνεχίζεται στα νότια παράλια

mesaralive.gr  24 July, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Διαρροές νερού, σπασίματα και… το πρόβλημα συνεχίζεται στα νότια παράλια

Για μια ακόμα φορά πήραμε καταγγελίες από τα νότια παράλια του Δήμου Φαιστού με τον κόσμο να διαμαρτύρεται έντονα για το πρόβλημα που δημιουργείται με το νερό.

Από τη μια οι παραλιακοί οικισμοί  μένουν χωρίς νερό τις ημέρες που ο κόσμος είναι πολύς, όπως τα Σαββατοκύριακα, από την άλλη τα δίκτυα  σκάνε όταν δεν υπάρχει κατανάλωση, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής. Μάλιστα όπως λένε, οι  διαρροές δεν έχουν σταματημό και αυτό το πρόβλημα υπάρχει πολλά χρόνια τώρα δεν είναι καινούργιο. Αυτό που ζητά ο κόσμος είναι μια δεξαμενή σε κάθε οικισμό, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται τα μεγάλα αυτά προβλήματα, ή άλλη μια γεώτρηση στην περιοχή. «Νερό υπάρχει, γεωτρήσεις υπάρχουν, ας κάνουν κάτι επιτέλους, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου αντιμετωπίζουμε τα ίδια και τα ίδια προβλήματα» μας είπε κάτοικος  αγανακτισμένος με την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Σπασίματα και απώλειες

Τις τελευταίες ημέρες πάντως, στην περιοχή υπήρξαν σπασίματα στο δίκτυο του νερού με αποτέλεσμα οι απώλειες από τις διαρροές να είναι μεγάλες. «Από τη μια δεν έχουμε νερό να πιούμε και από την άλλη  βλέπουμε το νερό να τρέχει στο δρόμο και όταν ρωτάμε γιατί δεν έχουμε νερό μας λένε ότι το κλέβουν….» μας είπε άλλος κάτοικος της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες, εκτός από τη διαρροή που υπήρχε στο δίκτυο πάνω στο δρόμο η οποία επισκευάστηκε χθες από τη ΔΕΥΑ Φαιστού, είχε σκάσει και το λάστιχο που φέρνει νερό μέσα στους Καλούς Λιμένες δίπλα ακριβώς από τη Ράμπα ΑμεΑ που βρίσκεται στο λιμανάκι. Και αυτή η ζημιά επισκευάστηκε ωστόσο όπως λένε κάτοικοι «ότι γίνεται είναι προσωρινό. Επισκευάζεται η μια ζημιά, και σε λίγες μέρες θα έχουμε άλλη και οι διαρροές θα συνεχίζονται. Το νερό χάνεται….». Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με καταγγελίες και στην ψιλή άμμο υπάρχει διαρροή από το χειμώνα «Το νερό χάνεται λίγο λίγο και από εκεί τόσους μήνες τώρα, ας το επισκευάσουν».

Η λύση

Αυτό πάντως που τονίζεται από κατοίκους της περιοχής είναι ότι η μοναδική λύση για να σταματήσει επιτέλους αυτό το χρόνιο πρόβλημα είναι η εκπόνηση μιας μελέτης και ενός σοβαρού έργου με δημιουργία δεξαμενών στους παραλιακούς οικισμούς, ή κι άλλη γεώτρηση που θα δίνει νερό στο δίκτυο.

«Με μια  δεξαμενή τροφοδοτούνται  χιλιάδες στρέμματα θερμοκηπίων, πρόβατα, ελιές, καλλιέργειες... Καλοί Λιμένες, Χρυσόστομος,  μέχρι και το Αγιοφάραγγο και Πηγαιδάκια Καλό Κάμπο και οι γύρω περιοχές, πώς να φτάσει να καλύψει όλες αυτές τις ανάγκες ένα δεξαμενάκι; Χρειάζεται σοβαρό έργο και μελέτη για να λυθεί το πρόβλημα…» μας είπε κάτοικος.

 

mesaralive.gr  24 July, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ