Δράσεις για την οδική παιδεία από την Ομάδα ΔΡΩ!

mesaralive.gr  28 April, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δράσεις για την οδική παιδεία από την Ομάδα ΔΡΩ!

Τα μέλη της ομάδας ΔΡΩ έχουν βάλει ως στόχο την διαπαιδαγώγηση της κοινωνίας μας και προσπαθούν καθημερινά να κερδίσουν αυτό το στοίχημα. Κινούμενοι λοιπόν σε αυτή την πορεία η ΔΡΩ πραγματοποίησε το πρώτο κομμάτι από μια σειρά δράσεων γύρω από την οδική παιδεία.

Ξεκινώντας από το Λύκειο Μοιρών, η ΔΡΩ έφερε σε πέρας μια δράση που περιλάμβανε τόσο ομιλίες όσο και βιωματικό μέρος. «Αυτός ακριβώς ο συνδυασμός πιστεύουμε ότι έφερε το τόσο θετικό κλίμα μέσα στην αίθουσα. Οι μαθητές έδειξαν να προβληματίζονται με το τεράστιο αυτό πρόβλημα της περιοχής και να είναι πρόθυμοι να γίνουν η μεγάλη αλλαγή της οδικής παιδείας στην περιοχή μας, με βασική προϋπόθεση την βοήθεια όλων μας. Απόλυτα στοχευμένη εξ’ άλλου είναι η φράση ενός εκ των ομιλητών ότι οι γονείς είναι αυτοί που πρέπει να δίνουν το παράδειγμα, μιας και τα τελευταία χρόνια έχουν μια λανθασμένη αντίληψη της προστασίας των παιδιών τους, ‘’σας προστατεύουν’’ είπε ‘’από το κρύο, από το να μην πέσετε κάτω, σε μικρότερες ηλικίες, αλλά ποτέ δεν σας έμαθαν να βάζετε την ζώνη ασφαλείας’’.

Εμείς σαν ομάδα ΔΡΩ πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε αυτή την μεγάλη αλλαγή και να περάσουμε από τον φόβο στην ασφάλεια και αυτό ακριβώς είναι που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Λιονάκη Γιάννη πρόεδρο του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, τον Στεφανουδάκη Μανώλη χρυσό παραολυμπιονίκη, τον Περγιανάκη Χρυσόστομο πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού τμήματος Μοιρών αλλά και όλο το τμήμα ΕΕΣ Μοιρών, τον Διευθυντή του Λυκείου κ Μανασάκη, τα παιδιά από το λύκειο που έστησαν και στελέχωσαν το θεατρικό: Ρουσάκη Μαρία, Νικολούδη Ρένα, Κανακάκη Στέλιο, Βολονάκη Αντώνη, Κουρουθιανάκη Μελανθία, Μαλλιαράκη Θοδωρή και Κουκουριτάκη Νικολέτα, την Χατζηδάκη Ζήνα για την σκηνοθεσία, τις Μακιγιέζ: Ξενικάκη Αναστασία και Γιαμπουλάκη Λίτσα καθώς και τον τεχνικό Κωνσταντάκη Κωνσταντίνο μιας και όλοι τους εργάστηκαν αφιλοκερδώς για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΡΩ.

Να σημειωθεί ότι με την ευκαιρία το Γενικό Λύκειο Μοιρών απένειμε τιμητική πλακέτα στο Μανώλη Στεφανουδάκη για το χρυσό μετάλλιο στην Παραολυμπιάδα του Ρίο και για την συνολική προσφορά του στην τοπική κοινωνία.

 

mesaralive.gr  28 April, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ