Δυνατό μήνυμα κατά του αλκοόλ από το Γυμνάσιο Μοιρών.

mesaralive  05 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Δυνατό μήνυμα κατά του αλκοόλ από το Γυμνάσιο Μοιρών.

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν, μαθητές, καθηγητές και γονείς τα όσα ενδιαφέροντα είχαν να παρουσιάσουν οι ειδικοί επιστήμονες που συμμετείχαν στην σημερινή δράση του Γυμνασίου Μοιρών.

Ειδικοί από το αλκοολογικό ιατρείο, την Κοινωνική Υπηρεσία του Π.Α.Γ.Ν. Ηρακλείου και εθελοντές του συλλόγου «Η Επιστροφή» (Σύλλογος στήριξης ατόμων από το αλκοόλ), βρέθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Μοιρών, προσφέροντας τις γνώσεις τους για τη σύγχρονη μάστιγα τον αλκοολισμό.

Μια μάστιγα που δυστυχώς στην Κρήτη, έχει στοιχίσει τα τελευταία χρόνια ακόμα και ανθρώπινες ζωές και μάλιστα νέων ανθρώπων…

Όπως ανέφερε μιλώντας στο mesaralive.gr o πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μοιρών κ. Γιάννης Κουλεντάκης, η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε μέσα από μια συνεργασία του Συλλόγου, της Διεύθυνσης του Γυμνασίου Μοιρών.

«Ευχαριστούμε το αλκοολογικό ιατρείο, την Κοινωνική Υπηρεσία του Π.Α.Γ.Ν. Ηρακλείου και  τους εθελοντές του συλλόγου «Η Επιστροφή», που προσέφεραν τις πολύτιμες γνώσεις τους σε εμάς και τα παιδιά μας.

Είναι πραγματικά σημαντικό να γνωρίζουν τα παιδιά αλλά και οι γονείς τα αρνητικά αποτελέσματα που μπορεί να φέρει η χρήση αλκοόλ και πως τελικά μπορεί να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση που θέλει τους νέους  να καταναλώνουν αλκοόλ από πολύ μικρές ηλικίες», ανέφερε ο κ. Κουλεντάκης.

Να σημειωθεί ότι η δράση ξεκίνησε στις 11 το πρωί με ομιλίες για το αλκοόλ και τις επιπτώσεις του στην υγεία, ενώ στη συνέχεια στο Γυμνάσιο λειτούργησε βιωματικό εργαστήρι, όπου ομάδες 20 ατόμων, συμμετείχαν ανταλλάσοντας εμπειρίες και θέτοντας ερωτήματα στους ειδικούς επιστήμονες.

Στα πλαίσια της δράσης πραγματοποιήθηκε και παρουσίαση εργασιών από τους  μαθητές της Α΄  τάξης του Γυμνασίου Μοιρών.

 

mesaralive  05 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα