Έχετε βήχα; Αντιμετωπίστε τον τρώγοντας σοκολάτα!

  17 January, 2017 ΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑ
Έχετε βήχα; Αντιμετωπίστε τον τρώγοντας σοκολάτα!

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο ενοχλητικός και επίμονος βήχας μπορεί να αντιμετωπιστεί με σιρόπι ή ροφήματα με μέλι, λεμόνι ή χαμομήλι.

Πλέον και η σοκολάτα μπορεί να προστεθεί στη λίστα με τους φυσικούς τρόπους που μπορούμε να καταπραΰνουμε το βήχα καθώς το κακάο και η μαύρη σοκολάτα είναι αποτελεσματικά φάρμακα κατά του βήχα.

Αυτό προκύπτει από πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου του Hull στην Αγγλία, η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ για να εντοπίσει και να συγκρίνει θεραπείες κατά του βήχα και στην οποία συμμετείχαν 163 ασθενείς.

Σύμφωνα με αυτή, οι θεραπείες που περιείχαν κακάο ή σοκολάτα εμφάνιζαν πολύ καλύτερη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του ενοχλητικού βήχα. Το κακάο είναι μία ουσία πιο παχύρρευστη από ένα κλασικό φάρμακο για τον βήμα με αποτέλεσμα να προστατεύει καλύτερα τα ευαίσθητα τοιχώματα του λαιμού.

Όμως και παλιότερες μελέτες που έγιναν, επιβεβαιώνουν ν ότι η σοκολάτα μπορεί να έχει (και) αντιβηχικές ιδιότητες. Σε κλινική μελέτη που είχε γίνει σε 13 νοσοκομεία του βρετανικού ΕΣΥ, έδειξε ότι το 60% των ασθενών παρουσίασαν άμβλυνση του βήχα τους μετά τη χορήγηση ποσότητας θεοβρωμίνης που υπάρχει στη μαύρη σοκολάτα. Προγενέστερη μελέτη του Εθνικού Ιδρύματος Καρδιάς, Πνευμόνων & Αίματος (NIHLB), των ΗΠΑ, έδειξε ότι η θεοβρωμίνη δεσμεύει τη δράση των αισθητηρίων νεύρων, με αποτέλεσμα να σταματά το αντανακλαστικό του βήχα.

Οι ερευνητές λένε πως η καθημερινή κατανάλωση μιας μικρής μπάρας μαύρης σοκολάτας μπορεί να περιέχει επαρκείς ποσότητες θεοβρωμίνης ώστε να καταστείλει τον βήχα, όχι όμως τον χρόνιο καθώς όπως τονίζουν ο βήχας επιστρέφει όταν σταματήσει η κατανάλωση σοκολάτας.

 

mothersblog.gr

 

  17 January, 2017 ΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑ