«Έφυγε» ο «Κάιζερ»

  08 January, 2024 ΚΟΣΜΟΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ

Την τελευταία πνοή του σε ηλικία 78 ετών άφησε ο θρύλος του γερμανικού και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Δυτική Γερμανία, τόσο ως παίκτης το 1974, όσο και ως προπονητής το 1990, απεβίωσε την Κυριακή (7/01), όπως ανακοίνωσε η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DFB) τη Δευτέρα (8/01) στο πρακτορείο ειδήσεων SID.

Ο «Κάιζερ», όπως ήταν το προσωνύμιό του, λόγω του «αυτοκρατορικού» στιλ παιχνιδιού του, διετέλεσε αρχηγός της εθνικής ομάδας της Δυτικής Γερμανίας τη δεκαετία του 1970, αργότερα ομοσπονδιακός προπονητής της «Μανσάφτ» (από το 1984 έως το 1990), αλλά και τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου τη δεκαετία του 1990.

Τα τελευταία χρόνια ο Φραντς Μπεκενμπάουερ είχε αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή, λόγω προβλημάτων που είχε με την καρδιά του.

Η διαδρομή

Ο Κάιζερ του Γερμανικού ποδοσφαίρου ήταν από τους μεγαλύτερους θρύλους παγκοσμίως. Με την εθνική Γερμανίας (Δυτική Γερμανία) κατέκτησε ένα Euro το 1972 και ένα Μουντιάλ το 1974.

Σε συλλογικό επίπεδο έχει ταυτίσει το όνομά του κυρίως με την Μπάγερν Μονάχου στην οποία είχε πάρει μεταγραφή από τη Μόναχο 1860 στην οποία είχε ξεκινήσει την καριέρα του. Με τους "βαυαρούς" πήρε πέντε πρωταθλήματα και πανηγύρισε τρία διαδοχικά κύπελλα πρωταθλητριών. Παράλληλα είχε κατακτήσει τη χρυσής μπάλας το 1972.

Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ακολούθησε καριέρα προπονητή αναλαμβάνοντας την ομάδα της εθνικής ομάδας της χώρας του, την οποία οδήγησε σε δύο τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου και έναν τίτλο.

Είχε επιτυχημένη πορεία και ως διοικητικό στέλεχος επί σειρά ετών στη Μπάγερν, τη Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αλλά και σε θέσεις διεθνούς αρμοδιότητας.

 

  08 January, 2024 ΚΟΣΜΟΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα