Εισαγγελική δίωξη στη χήρα για τη δολοφονία Α. Χριστοφάκη

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης - Μαίρη Καριωτάκη  24 May, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Εισαγγελική δίωξη στη χήρα για τη δολοφονία Α. Χριστοφάκη

Μνήμες από το στυγερό έγκλημα και την αποτρόπαια δολοφονία του 32χρονου Αντ. Χριστοφάκη στα σύνορα Γερμανίας Αυστρίας ξυπνούν τα τελευταία 24ωρα, αφού φαίνεται να κλείνει έξι μήνες μετά ο κύκλος της απόδοσης των ευθυνών.

Τότε η Κρήτη είχε συγκλονιστεί από την είδηση του Μεσαρίτη, με την οικογένεια του, φίλους και συγγενείς να μην μπορούν να πιστέψουν το δράμα στο οποίο βυθίστηκαν ξαφνικά με το χαμό του Αντώνη.

Μόλις χθες, η εισαγγελία της αυστριακής πόλης Τιρόλο άσκησε διώξεις τόσο στον 28χρονο, που είχε ομολογήσει το έγκλημα, όσο και στη χήρα του 32χρονου Κρητικού μετανάστη, Αντώνη Χριστοφάκη, από τη Σίβα της Μεσαράς, το πτώμα του οποίου βρέθηκε στις 7 του περασμένου Νοέμβρη σε πάρκο στα σύνορα Αυστρίας - Γερμανίας.

Ο εισαγγελέας Hansjörg Mayr ανακοίνωσε ότι η δίωξη ασκήθηκε και στους δύο καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι μαζί σχεδίασαν τη δολοφονία του 32χρονου Κρητικού, που ήταν μετανάστης και ζούσε από το 2013 στο Μόναχο με τη σύζυγό του και την κόρη τους.

Συγκλονισμένος επτά μήνες μετά ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων του Μονάχου Μανολης Κουγιουμτζής, σχολιάζει τις εξελίξεις της υπόθεσης στη δημοσιογράφο του 9.84 Μαίρη Καρυωτάκη, σχολιάζοντας ότι πλέον μετά και την απόδοση ευθυνών, το μεγάλο θύμα της υπόθεσης είναι το παιδί του ζευγαριού.

Όπως αναφέρει η απόφαση των γερμανικών δικαστηρίων, παρά τις εκκλήσεις της οικογένειας του άτυχου Αντώνη να λάβει υπό την επιμέλειά της, το παιδί και παρά τη συναίνεση σε αυτό ακόμα και των δύο αδερφών της κατηγορούμενης μάνας, αυτό καταλήγει στην επιμέλεια της πρώτης θείας της κατηγορούμενης και πάντα υπο την εποπτεία των γερμανικών αρχών.

Πάντως, όπως δήλωσε ο κ. Κουγιουμτζης ο όποιος είναι και ιδιοκτήτης του εστιατορίου που εργαζόταν ο άτυχος αντώνης, ο ίδιος αλλά και μέλη του συλλόγου ελλήνων του Μονάχου θα δώσουν σε λίγο διάστημα από τώρα το παρόν στην πολύκροτη δίκη, έχοντας μάλιστα αναλάβει τα έξοδα του δικηγόρου που θα υπερασπιστεί τη μνήμη του Αντώνη Χριστοφάκη.

 

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης - Μαίρη Καριωτάκη

neakriti.gr

 

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης - Μαίρη Καριωτάκη  24 May, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα