Eκδήλωση μνήμης στη Γρηγοριά για τους πεσόντες αγωνιστές

mesaralive.gr  10 July, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Eκδήλωση μνήμης στη Γρηγοριά για τους πεσόντες αγωνιστές

Φωτο: mesaralive.gr

Τους πεσόντες αγωνιστές της μάχης της 9ης Ιουλίου 1942 στη θέση «Παπά Πέραμα» Γρηγοριάς, μέλη της Εθνικής Αντάρτικης Ομάδας Γ. Πετρακογιώργη «Ψηλορείτης» τίμησε η Γρηγοριά.

Συγκεκριμένα σήμερα Κυριακή οι εκδηλώσεις τιμής και  μνήμης πραγματοποιήθηκαν στην Ενορία του Αγίου Γεωργίου και διοργανώθηκαν από τους συγγενείς των θυμάτων.

Τα θύματα:
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΟΥΚΛΙΝΟΥ (ΤΣΟΥΝΗ)    (ΓΡΗΓΟΡΙΑ)
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΥΡΑΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ    (ΜΑΓΑΡΙΚΑΡΙ)
ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΑΘΟΡΑΚΗ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  (ΚΑΜΑΡΕΣ)
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΑΦΥΛΑΡΑΚΗ    (ΒΑΤΟΛΑΚΟΣ ΧΑΝΙΩΝ)

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης ο Περιφερειακός Σύμβουλος  ο κ. Γιώργος Ματαλλιωτάκης οι Αντιδήμαρχοι Φαιστού κ.κ. Γιώργος  Μαυράκης, Ζαχαρίας Χαλκιαδάκης,  Χαράλαμπος Κουτεντάκης, Ελένη Τιτάκη, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑΦ κ. Μανούσος Πουλινάκης.  Ο Αντιδήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Γιώργος Καλογεράκης και οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Καμαρών, Ζαρού, Γρηγοριάς και Μαγαρικαρίου. 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος  Μαυράκης του οποίου πρωτοβουλία ήταν και η διοργάνωση της εκδήλωσης  και είναι συγγενής του Γεωργίου Μαυράκη του Αντωνίου (Θύματος της Μάχης).
Ο λογοτέχνης Κωνσταντίνος Καργάκης ο οποίος είναι και ο συγγραφέας του βιβλίου ''Η Μάχη του «Παπά Πέραμα»   που διανεμήθηκε δωρεάν στους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης και ο κ. Γεώργιος Καρτσωνάκης.

Μετά την  εκδήλωση ακολούθησε κέρασμα από τους συγγενείς των θυμάτων και στη Γρηγοριά και στο Μαγαρικάρι. 

 

mesaralive.gr  10 July, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα