Επιτήδειοι εμφανίστηκαν και πάλι στο Τυμπάκι… αναζητώντας… « θύματα»

mesaralive.gr  05 April, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Επιτήδειοι εμφανίστηκαν και πάλι στο Τυμπάκι… αναζητώντας… « θύματα»

Δεν είναι πολύς ο καιρός που επιτήδειοι είχαν και πάλι εμφανιστεί στη Μεσαρά, προσπαθώντας να αποσπάσουν χρήματα από ηλικιωμένους κυρίως ανθρώπους, εξαπατώντας τους…

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων του Τυμπακίου, τις τελευταίες ημέρες, δύο άτομα με ένα μικρό παιδί μαζί τους  και ένα παλιό αυτοκίνητο λευκού χρώματος, τριγυρίζουν και πάλι στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή, ζητώντας χρήματα και προσπαθώντας να βρουν θύματα για να εξαπατήσουν. Εφιστάται η προσοχή του κόσμου, ο οποίος δεν θα πρέπει να ξεχνά, ότι υπάρχουν τρόποι να βοηθήσει τον συνάνθρωπο μέσα από πιστοποιημένους φορείς αλληλεγγύης που προχωρούν σε διάφορες δράσεις στην περιοχή της Μεσαράς.

Για παράδειγμα η δράση του ΕΕΣ Μοιρών σε Τυμπάκι και Μοίρες τις προηγούμενες ημέρες για τη συλλογή τροφίμων, καθώς και η ενημέρωση από τους Εθελοντές Σαμαρείτες, ότι τρόφιμα συλλέγονται και στο κτήριο του ΕΕΣ κάθε Παρασκευή. Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι κάλεσμα για συλλογή τροφίμων και βοήθεια στο συνάνθρωπο έχει κάνει το Κοινωνικό Παντοπωλείο Φαιστού, καθώς επίσης να υπενθυμίσουμε και το έργο αλληλεγγύης για το συνάνθρωπο που γίνεται σε πολλές ενορίες της περιοχής μας. Υπάρχουν λοιπόν τρόποι να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, χωρίς να χρειάζεται να ανοίγουμε την πόρτα μας σε αγνώστους που δεν τους γνωρίζουμε και που ενδεχομένως να έχουν σκοπό την εξαπάτησή μας.

 

mesaralive.gr  05 April, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα