Eurostat / Η Ελλάδα δεύτερη φτωχότερη χώρα στην ΕΕ – Μια θέση κάτω από τη Βουλγαρία

https://tvxs.gr/  28 March, 2024 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Eurostat / Η Ελλάδα δεύτερη φτωχότερη χώρα στην ΕΕ – Μια θέση κάτω από τη Βουλγαρία

Για «επικοινωνιακά παιχνίδια» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για τη «θλιβερή πραγματικότητα» που ζουν οι Έλληνες, σχολιάζοντας πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα βρίσκεται δεύτερη από το τέλος ανάμεσα στις 27 χώρες της Ευρώπης το 2023, σε ό,τι αφορά στον δείκτη του κατά κεφαλήν ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ), εκφρασμένου σε πρότυπα αγοραστικής δύναμης.

Μπορεί λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δήλωνε πριν λίγα 24ωρα, κατά την επίσκεψή του στον Καναδά, πως η οικονομία της χώρας αναπτύσσεται και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με καλό ρυθμό, στο ίδιο μήκος κύματος με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αποτυπώνεται σε βασικούς δείκτες, με την ακρίβεια ήδη να αποτελεί μόνιμο πρόβλημα για τους πολίτες, εδώ και πολύ καιρό.

Σύμφωνα λοιπόν με πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα βρίσκεται μόλις δεύτερη από το τέλος μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η χώρα βρίσκεται πάνω μόνο από τη Βουλγαρία, η οποία κατέχει την τελευταία θέση, με 67 μονάδες (ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 100), ενώ η Ελλάδα συγκεντρώνει 67 μονάδες.

H Λετονία, η οποία βρίσκεται τρίτη από το τέλος, έχει 71 μονάδες. Πρώτη χώρα, με διαφορά, είναι το Λουξεμβούργο με «σκορ» 240 μονάδες και δεύτερη η Ιρλανδία με 212.

ΣΥΡΙΖΑ: Να σταματήσουμε αυτό τον κατήφορο

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάνοντας λόγο για θλιβερή πραγματικότητα και για αριθμούς οι οποίοι είναι «αμίληκτοι».

«Σε αυτή τη χώρα ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να πηγαίνει διακοπές με τους φίλους του και μοιράζει αφειδώς χρήμα για προσωπική προβολή και επικοινωνιακά παιχνίδια. Έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε αυτό τον κατήφορο», σημειώνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η θλιβερή πραγματικότητα που ζουν καθημερινά οι Έλληνες πολίτες αποτυπώνεται και επισήμως στα στοιχεία της Eurostat. Η Ελλάδα είναι στην προτελευταία θέση της ΕΕ των 27 το 2023 όσον αφορά το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, με επίδοση στο 67% του μέσου όρου της ΕΕ, με τη Βουλγαρία να είναι η μοναδική χώρα με χαμηλότερη επίδοση, στο 64%.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και αποκαλύπτουν τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη. Η χώρα μας είναι η δεύτερη φτωχότερη ανάμεσα στις 27 της ΕΕ.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ-27 που καταγράφει πτώση του πραγματικού εισοδήματος-της τάξης του 20%-σε σχέση με πριν 20 χρόνια. Ταυτόχρονα, είναι η χώρα που σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ φορολογικών εσόδων, λόγω της πληθωριστικής αύξησης των φόρων κατανάλωσης.

Σε αυτή τη χώρα ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να πηγαίνει διακοπές με τους φίλους του και μοιράζει αφειδώς χρήμα για προσωπική προβολή και επικοινωνιακά παιχνίδια. Έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε αυτό τον κατήφορο.

 

https://tvxs.gr/  28 March, 2024 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα