Καλοκαιρινές εκπτώσεις 2024: Πότε αρχίζουν

  05 May, 2024 ΑΡΘΡΑ
Καλοκαιρινές εκπτώσεις 2024: Πότε αρχίζουν

Από την Δευτέρα 8 Ιουλίου μέχρι και το Σάββατο 31 Αυγούστου αναμένεται να πραγματοποιηθούν φέτος οι καλοκαιρινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα.

Σημειώνεται δε πως τα καταστήματα αναμένεται να είναι ανοιχτά την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων δηλαδή στις 14 Ιουλίου από τις 11 π.μ. μέχρι τις 8μμ. Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους κατά την περίοδο των εκπτώσεων: 

Εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού της έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.
Θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό της έκπτωσης στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
Εάν υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, τότε θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Πάντως κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών εκπτώσεων 2024 οι καταστηματάρχες θα πρέπει να αποδείξουν  -σε περίπτωση ελέγχου προϊόντος- ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

 

  05 May, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα