Καταδικάστηκε με αναστολή ο άνδρας που έπνιξε τον σκύλο του στην Μεσσαρά το 2012

Της Ελένης Ηλιοπούλου  23 May, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Καταδικάστηκε με αναστολή ο άνδρας που έπνιξε τον σκύλο του στην Μεσσαρά το 2012

Φωτογραφίες: zoosos.gr

Με ποινή φυλάκισης τριών ετών – με αναστολή – και χρηματική ποινή 8.000 ευρώ καταδικάστηκε χθές από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ο άνδρας που τον Φεβρουάριο του 2012 έπνιξε τον σκύλο του στην αυλή του σπιτιού τους στην Μεσσαρά.

Στην συνέχεια εξαφάνισε το πτώμα όταν διαπίστωσε ότι ο ηλικιωμένος γείτονας του, που τράβηξε τις φωτογραφίες – αδιάψευστη απόδειξη του εγκλήματος που έφερε πριν από 5 χρόνια το www.zoosos.gr στη δημοσιότητα – τον κατήγγειλε στην Αστυνομία.

Σήμερα στο δικαστήριο, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Μαρία Χουστουλάκη, πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρος», ακούστηκαν απίστευτες δικαιολογίες και ανακρίβειες αναφορικά με τα γεγονότα του βασανισμού και της δολοφονίας του Γερμανικού Ποιμενικού από τον νεαρό άνδρα. Ο δράστης ισχυρίστηκε στην κυριολεξία ό,τι του κατέβαινε για να αποφύγει την καταδίκη. Άλλα τελικά δεν έπεισε ούτε την δικαστή, ούτε την εισαγγελέα.

Μάλιστα στην αρχική του κατάθεση όταν συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Μοιρών στο πλαίσιο του αυτοφώρου είπε ότι δεν κρέμασε και δεν απαγχόνισε τον σκύλο, αλλά τον ξεκρέμασε από το δέντρο. Ενώ τότε δεν αποκάλυψε και που πέταξε το πτώμα. Σήμερα στο δικαστήριο είπε αρχικά ότι το σκυλί του είχε μπλεχτεί σε θηλιές – παγίδες, τις οποίες ο ίδιος είχε τοποθετήσει για να παγιδεύει άγρια ζώα και σκυλιά, επειδή του έτρωγαν τα κουνέλια.

Στη συνέχεια ισχυρίστηκε πως όταν τον είδε ο γείτονας του να βάζει το ζώο στο αγροτικό Ι.Χ. εκείνος το έκανε για να το μεταφέρει στον κτηνίατρο ώστε να το σώσει και μάλιστα παρουσίασε και μια φωτογραφία ενός σκύλου λέγοντας ότι το σκυλί τελικά ζει και το έχει ένας φίλος του κτηνοτρόφος.

Η πρόεδρος, που φυσικά αντιλήφθηκε τους βερμπαλισμούς του κατηγορούμενου, τον ρώτησε γιατί όλα αυτά δεν τα είπε στους αστυνομικούς όταν συνελήφθη και κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, γιατί δεν προσκόμισε – όπως κάθε λογικός άνθρωπος θα έκανε αν αυτό ήταν αληθές – καμιά βεβαίωση κτηνιάτρου για την περίθαλψη του ζώου, που υποτίθεται ότι ζει και άκουσε τον δράστη να ισχυρίζεται ότι έφερε την φωτογραφία του σκύλου και αυτό είναι αρκετό!

Τα ψεύδη του κατηγορούμενο σχεδόν αποκάλυψε και ο μάρτυρας που κλήθηκε να τον υπερασπιστεί ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έχει τον συγκεκριμένο σκύλο. Όταν η πρόεδρος τον ρώτησε πως ξέρει ότι είναι το συγκεκριμένο σκυλί και όχι άλλο δήλωσε ότι αυτό του είπε ο κατηγορούμενος, μάλιστα ο μάρτυρας αδυνατούσε να καταλάβει γιατί ο συγκεκριμένος δράστης να πνίξει τον δικό του σκύλο, ενώ θεώρησε πολύ φυσιολογικό να πνίξει π.χ. τον σκύλο του γείτονα...

Χειρότερη από την στάση του ίδιου του κατηγορούμενου ήταν αυτή του δικηγόρου του Γιώργου Κοκοσάλης, ο οποίος αν και ποινικολόγος στην Κρήτη, που ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο νόμος 4039/2012 δεν αναφέρει τον απαγχονισμό ως κατηγορία για βασανισμό – θανάτωση ζώου, αφήνοντας όλους άφωνους. Μάλιστα είπε μεταξύ άλλων πως πίσω από όλο αυτό – δηλαδή το έγκλημα του πελάτη του – «κρύβονται σκοπιμότητες».

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο δικηγόρος του δράστη ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης του έχει καθαρό ποινικό μητρώο κάτι που απέδειξε ότι είναι ψευδές ο 87χρονος αυτοπτης μάρτυρας Πανορμίτης Λουκαράς, που ήταν παλιότερα και μέλος του φιλοζωικού συλλόγου «Kamilari Cares», ο οποίος από τις 26 Φεβρουαρίου 2012 περίμενε στωικά να καταθέσει ό,τι είδε.

Ο κ. Λουκαράς, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η κα Χουστουλάκη, είχε συγκεντρώσει τα αποκόμματα των εφημερίδων όλα αυτά τα χρόνια που ανέφεραν τον κατηγορούμενο ως εμπλεκόμενο σε κλοπές και άλλα αδικήματα.

Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση σε βάρος της πρωτόδικης απόφασης και πλέον μετά και την καταδίκη του ανοίγει ο δρόμος για την βεβαίωση του διοικητικού προστίμου ύψους 30.000 ευρώ.

 

Το κείμενο είναι της Ελένης Ηλιοπούλου

Πηγή: www.zoosos.gr

 

Οι φωτογραφίες που τράβηξε ο αυτόπτης μάρτυρας...

 

Της Ελένης Ηλιοπούλου  23 May, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ