Καταγγελία: Πάνε στη Βουλγαρία για δίπλωμα

viannitika.gr  10 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Καταγγελία: Πάνε στη Βουλγαρία για δίπλωμα

Η ανάγκη που έχει προκύψει από πολίτες που επιθυμούν να βγάλουν δίπλωμα οδήγησης ή να το ανανεώσουν, είναι τεράστια πλέον.

Πάνω από 70.000 πολίτες σε όλη τη χώρα (άλλοι κάνουν λόγο για πολύ περισσότερους), αρκετές χιλιάδες εκ των οποίων είναι στην Κρήτη, είναι εγκλωβισμένοι- όπως έχει γράψει το viannitika.gr - στη δίνη της κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στους εργαζόμενους των Μηχανολογικών Τμημάτων και στους εκπαιδευτές οδήγησης.
Ενα πρόβλημα πολύ σοβαρό, για το οποίο αποκαλύπτονται πάρα πολλές άγνωστες πτυχές, αλλα και καταγγελίες. Μια εξ αυτών έγινε από τον Τομεάρχη Μεταφορών της Νεας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, ο οποίος μιλώντας στον Alpha989 εκανε λόγο 


«Σήμερα βρισκόμαστε στο απόλυτο μηδέν, αφού κανείς - εκτός όσων ειναι 74 ετών και πάνω - δεν μπορεί να βγάλει δίπλωμα. Αυτή τη στιγμή μάλιστα ειναι πολλοί οι συμπολίτες μας που μένουν στη Βόρεια Ελλάδα και ταξιδεύουν ως τη Βουλγαρία για να βγάλουν δίπλωμα», τονίζει ο κ. Καραμανλής.
Και συνεχίζει λέγοντας: «Αυτό έχει δημιουργήσει ένα απίστευτο χάος, αφού αρκετοί συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη απο δίπλωμα- επαγγελματικό ή μη - δεν έχουν άλλη επιλογή. Ολο το νομοσχέδιο που θεσπίστηκε από την κυβέρνηση είναι ανεφάρμοστο. Κάτι που βλέπουμε σε κάθε πτυχή του, όπως είναι για παράδειγμα οι υποτιθέμενες πίστες που θα δημιουργούνταν για να πηγαίνουν εκεί οι υποψήφιοι και μέσα σε αυτές να διενεργούνται οι εξετάσεις»

Όπως επισήμανε ο κ. Καραμανλής, εφόσον εκλεγεί η Νέα Δημοκρατία και αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, θα επανέλθει το παλιό καθεστώς στις εξετάσεις οδήγησης, επαναφέροντας - όπως είπε ο Τομεάρχη Μεταφορών της Νεας Δημοκρατίας - την κατάσταση σε μια κανονικότητα.

Γιατί όπως τονίζουν και οι εκπαιδευτές του Ηρακλείου, μέσα από ανακοινώσεις τους και δηλώσεις τους το τελευταίο οχτάμηνο περίπου που βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας, τα ζητήματα που έχουν ανακύψει δεν μπορούν να λυθούν, όταν μιλάμε για ένα νόμο ανεφάρμοστο...

 

viannitika.gr  10 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ