Καθαρίζουν θάλασσες και παραλίες την Κυριακή στο Νότο

mesaralive.gr  09 May, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Καθαρίζουν θάλασσες και παραλίες την Κυριακή στο Νότο

Συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οι Λιμενικοί Σταθμοί Κόκκινου Πύργου και Καλών Λιμένων, με την βοήθεια και τη στήριξη του Δήμου Φαιστού, διοργανώνουν επιχείρηση καθαριότητα την επόμενη Κυριακή 15 Μαΐου, σε όλες τις παραλίες και θάλασσες της περιοχής!

Η επιχείρηση «σκούπα» θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί, ενώ σε αυτήν συμμετέχουν,  σχολεία, φορείς και σύλλογοι!

Οι Λιμενικοί Σταθμοί Κόκκινου Πύργου και Καλών Λιμένων καθώς και ο Δήμος Φαιστού που θα παρέχει, μηχανήματα, προσωπικό και υλικό καθαριότητας, σακούλες και γάντια, καλούν όλο τον κόσμο να συμμετέχει!!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Φαιστού έχει αναλάβει και την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κόσμου ώστε στην δράση αυτή να συμμετέχει ο κόσμος!

Που θα γίνει καθαριότητα

Ως ώρα έναρξης των δράσεων έχει οριστεί περίπου στις 10:30 το πρωί της Κυριακής 15 Μαΐου. Συγκεκριμένα:

Στο Λιμάνι του Κόκκινου Πύργου και στον περιβάλλοντα χώρο του λιμανιού, αλλά και στην περιοχή της παραλίας Καταλυκής και στο Κακόσκαλο,   στην καθαριότητα θα συμμετέχουν:

Ο Λιμενικός Σταθμός Κόκκινου Πύργου,  τα  Δημοτικά Σχολεία , 1ο 2ο 3ο  Τυμπακίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου, ο Σύλλογος Οικισμού Κόκκινου Πύργου, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Κόκκινου Πύργου, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Κόκκινου Πύργου, ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τυμπακίου και οι δύτες από τον ΕΕΣ Νίκος Τσαγκαράκης και ο ιδιώτης δύτης Μανώλης Κουλεντάκης. Οι δύτες θα αναλάβουν τον καθαρισμό του λιμανιού του Κόκκινου Πύργου.  Στην παραλία Παχιάς Άμμου θα καθαρίσει ο Σύλλογος του Αφραθιά.

 

Στους Καλούς Λιμένες θα γίνει καθαριότητα στην Καραβόβρυση στην Μεγάλη Παραλία και στην Ψιλή Άμμο όπου  συμμετέχει ο   Λιμενικός Σταθμός Καλών Λιμένων και τοπικοί φορείς.

Τις παραλίες Κομμού και Ματάλων θα καθαρίσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτσιδίων και το Τοπικό Συμβούλιο Πιτσιδίων, ενώ στην παραλία Καλαμακίου το Τοπικό Συμβούλιο Καμηλαρίου και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Καλαμακίου. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα συμμετέχει ενεργά σε όλες τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις παραλίες του Δήμου Φαιστού!  

 

mesaralive.gr  09 May, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα