Κοτόπουλο παστιτσάδα

olivemagazine.gr  28 February, 2022 ΑΡΘΡΑ
Κοτόπουλο παστιτσάδα

Υλικά

1 κοτόπουλο σε μερίδες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα
4 σκελίδες σκόρδο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
500γρ. ντομάτα, τριμμένη
3 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, κοπανισμένο
1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, κοπανισμένο
2 φύλλα δάφνης
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πακέτο μακαρόνια Νο 2
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις δύο πλευρές. Το βγάζετε στην άκρη και ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρετε για 5 λεπτά. Ξαναβάζετε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και ρίχνετε όλα τα μπαχαρικά, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φύλλα της δάφνης. Ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 15 λεπτά.

Προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο σε ένα νεροπότηρο νερό. Ανακατεύετε, αλατίζετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά, μέχρι να αρχίζει να πήζει η σάλτσα του.

Στο μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και σουρώνετε. Βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ρίχνετε τα στη σάλτσα του. Ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί.

 

olivemagazine.gr  28 February, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα