Κρητικές χυλοπίτες με μελιτζάνες και φέτα
Υλικά
500 γραμ. χυλοπίτες
4 μελιτζάνες τσακώνικες
1 ξερό κρεμμύδι
6 ώριμες ντομάτες ή 2 συσκευασίες πομοντόρια αποφλοιωμένα
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. σκόρδο
φρέσκα φύλλα βασιλικού και δυόσμου
τρίμματα φέτας
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Για τις χυλοπίτες
Για τις χυλοπίτες με φέτα, κόβουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε κυβάκια. Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και περιχύνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε στους 250ο C για 15′.
Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ και το σκόρδο ολόκληρο για 2-3 λεπτά. Μόλις ξανθύνει λίγο το κρεμμύδι προσθέτουμε τη ζάχαρη και καραμελώνουμε. Κόβουμε τις ντομάτες σε καρέ και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τα φύλλα βασιλικού και δυόσμου και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Ρίχνουμε αλάτι μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις μελιτζάνες.
Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά. Χωρίς να τα στραγγίσουμε, τα παίρνουμε με πιρούνα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
Προσθέτουμε τα τρίμματα φέτας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης
- Η αφρικανική σκόνη «σκεπάζει» την Κρήτη: Συστάσεις για μάσκες και κλειστά παράθυρα
- Νέα έκθεση αποκαλύπτει πόσο θα αυξηθεί το παγκόσμιο προσδόκιμο ζωής έως το 2050
- Τάρτα κοτόπουλο με γραβιέρα
- Ελαιόλαδο: Αυτές είναι οι προβλέψεις των ειδικών για την φετινή παραγωγή-– Τι θα γίνει με τις τιμές
- Ηράκλειο: Πιάνουν… πάτο τα φράγματα και μπαίνει φραγμός στην υπερκατανάλωση