Κωνσταντουλάκης: Προέχει η ανθρώπινη ζωή των μεταναστών, αλλά πρέπει να δοθούν και αναγκαίες λύσεις

  24 January, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Κωνσταντουλάκης: Προέχει η ανθρώπινη ζωή των μεταναστών, αλλά πρέπει να δοθούν και αναγκαίες λύσεις

«Πάνω απ’ όλα μας ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή» δήλωσε μιλώντας στο ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 103.1 και τη Μαρία Γιαμπουλάκη ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φαιστού κ. Αντώνης Κωνσταντουλάκης, αναφερόμενος στο θέμα των παράνομων εισροών Μεταναστών μέσω Κρήτης.

Όπως δήλωσε, ο Δήμος παρέχει την πλήρη διοικητική και υποστηρικτική μέριμνα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, αντιμετωπίζοντας τους «μετανάστες πρώτα και πάνω απ’ όλα ως ανθρώπους με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή».

Ο Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές και γενικότερα όλους όσοι έχουν συμβάλει στο Δήμο για να αντιμετωπιστούν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των παράνομων ροών.

«Το πρόβλημα μας δεν είναι να παρέχουμε τις πρώτες βοήθειες στους ανθρώπους, ούτε και να φροντίσουμε για μια ασφαλή προσωρινή παραμονή και μετακίνηση» ανέφερε ο κ. Κωνσταντουλάκης για να προσθέσει:

«Εμείς παρείχαμε και θα παρέχουμε όσες φορές χρειαστεί, με την αμέριστη συμπαράσταση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των εθελοντών και ιδιωτών, τους οποίους και ευχαριστούμε για πολλοστή φορά, πρώτες βοήθειες, νερό, τροφή, ασφαλή παραμονή και μετακίνηση στους τόπους μεταφοράς που μας υποδείχθηκαν. Το θέμα όμως δεν είναι εκεί. Το θέμα είναι να σταματήσουν οι παράνομες ροές και να βρεθούν λύσεις, διότι διακυβεύονται σοβαρά ζητήματα ασφάλειας των ανθρώπων που μετακινούνται οι οποίοι και μπορεί να διανύουν και 180 ναυτικά μίλια χωρίς νερό, τροφή και στοιχειώδεις συνθήκες ασφαλούς μεταφοράς». 

Όπως δήλωσε ο κ. Κωνσταντουλάκης, ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης ήδη έχει εκκινήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου να υπάρξει αφενός συνεννόηση και συνεργασία με τους Δημάρχους του νότου που διαχειρίζονται παράνομες ροές, αλλά και αφετέρου με τον Περιφερειάρχη και τον αρμόδιο Υπουργό.

«Ο δήμαρχος θα κάνει τις απαραίτητες συναντήσεις και με τον Περιφερειάρχη και με τον Υπουργό προκειμένου να δοθούν λύσεις» ανέφερε ο κ. Κωνσταντουλάκης χαρακτηριστικά, λέγοντας πως ασφαλώς χρειάζονται κοινές ενέργειες και συνεργασίες για μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη

 

  24 January, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα