Mια ξεχωριστή παρουσίαση βιβλίου για την ιστορία του Τυμπακίου!

mesaralive.gr  04 February, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Mια ξεχωριστή παρουσίαση βιβλίου για την ιστορία του Τυμπακίου!

Φωτο: mdiakaki.blogspot.gr/

Μέσα σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, στην αίθουσα της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, του Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη Σταύρου, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Προέδρου και μελών της Πολιτείας Τυμπακίου, εκπροσώπων δημόσιων και συνεταιριστικών φορέων του Τυμπακίου, και λοιπών άλλων φορέων τόσο της πόλης του Ηρακλείου όσο και του Τυμπακίου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 η παρουσίαση του βιβλίου του Ιστορικού και Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Χαλκιαδάκη με τίτλο «Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης - Από τους απελευθερωτικούς αγώνες και τη ναζιστική ισοπέδωση στην ανοικοδόμηση και την ανάπτυξη».

Την ένθερμη υποστήριξη της για αυτή την πρωτοβουλία έδειξε και η τοπική κοινωνία η οποία κατέκλυσε το χώρο από νωρίς, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως αγκαλιάζει δραστηριότητες σαν κι αυτή.

Το βιβλίο παρουσίασε ο κ. Κωνσταντίνος Μουστάκας, Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης, ενώ μίλησαν, ο επιφανής Κρητικός Ζωγράφος κ. Αριστόδημος Παπαδάκης,  ο οποίος επιμελήθηκε την εικαστική έκδοση του βιβλίου, ο συγγραφέας, ιστορικός και καθηγητής κ. Εμμανουήλ Χαλκιαδάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών και Επίτιμος Πρόεδρος της Πολιτείας Τυμπακίου,  κ. Αντώνης Μανιαδάκης. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος κα Αγγέλα Δουλγεράκη η οποία αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ενθουσιασμένη από το περιεχόμενο του βιβλίου, αναφέρθηκε στο πλούσιο βιογραφικό του συγγραφέα, στο μοναδικό έργο του, αλλά και στην αγάπη κ. Αντώνη Μανιαδάκη για τον τόπο του, που με την πολύτιμη αρωγή του εκδόθηκε αυτό το βιβλίο.

Το βιβλίο του Εμμανουήλ Χαλκιαδάκη συμπυκνώνει με τον δημιουργικότερο τρόπο όλη την Ιστορία του Τυμπακίου. Όπως αναφέρει ο συγγραφέας, “η εργασία αυτή δεν στοχεύει στο να πλέξει το εγκώμιο Ιστορίας μίας συγκεκριμένης περιοχής. Κάτι τέτοιο απέχει μακράν από τους στόχους του συγγραφέα και την ίδια την έννοια της ιστορικής συγγραφής. Σκοπός της είναι να εξετάσει αυτή την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίπτωση της Ιστορίας της κωμοπόλεως του Τυμπακίου, να συμπληρώσει την υπάρχουσα βιβλιογραφία και να συνδέσει την Ιστορία της κωμοπόλεως με την ευρύτερη Ελληνική Ιστορία και την αέναη προσπάθεια των κατοίκων αυτού του τόπου για επιβίωση, μέσα από τις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν στις διάφορες φάσεις της Ιστορίας. Το γεγονός ότι ο γράφων δεν κατάγεται από το Τυμπάκι ή την ευρύτερη περιοχή του, επέτρεψε την εξέταση της περίπτωσης αυτής αποστασιοποιημένα, μακριά από τυχόν συγγενικές ή φιλικές σχέσεις που ενδεχομένως να επηρέαζαν, σε κάποιο βαθμό, τη διαμόρφωση αυτής της εργασίας”.

 Η Παρουσίαση ολοκληρώθηκε με ένα μουσικό ταξίδι σε έργα γνωστών ελλήνων συνθετών από τη νεοσύστατη Μουσικοχορευτική Ομάδα «8χτώ+»,  υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του κ. Μιχάλη Μαρακομιχελάκη.

Από το Γραφείο Τύπου

της Πολιτείας Τυμπακίου

Τυμπάκι, 4 Φεβρουαρίου 2016

 

mesaralive.gr  04 February, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα