Ναυτικός που αγνοούνταν εδώ και δύο εβδομάδες, βρέθηκε ζωντανός σε σωσίβια λέμβο στη μέση του Ειρηνι

https://www.iefimerida.gr/  29 October, 2023 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Ναυτικός που αγνοούνταν εδώ και δύο εβδομάδες, βρέθηκε ζωντανός σε σωσίβια λέμβο στη μέση του Ειρηνι

Ένας ναυτικός, του οποίου το σκάφος αγνοούνταν στη θάλασσα εδώ και αρκετές ημέρες στα ανοικτά των ακτών της Ουάσινγκτον, βρέθηκε ζωντανός μέσα σε μια σωσίβια λέμβο, αρκετά μέτρα από την ακτή, ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή. Ένας δεύτερος άνδρας εξακολουθεί να αγνοείται.

Το 13 μέτρων σκάφος με το όνομα Evening έφυγε από το Γουέστπορτ της Ουάσινγκτον στις 12 Οκτωβρίου με δύο άτομα, σύμφωνα με την ακτοφυλακή. Το σκάφος επρόκειτο να επιστρέψει στις 15 Οκτωβρίου, αλλά δεν τα κατάφερε ποτέ.

Η ακτοφυλακή ενημερώθηκε για το αγνοούμενο πλοίο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και ξεκίνησε μια εκτεταμένη έρευνα που κάλυπτε μια τεράστια έκταση χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, το βράδυ της Πέμπτης, ένα άλλο σκάφος βρήκε μια σωσίβια λέμβο περίπου 112 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του ακρωτηρίου Φλάτερι της Ουάσινγκτον και δυτικά του νησιού Βανκούβερ. Στο εσωτερικό της βρισκόταν ένας από τους αγνοούμενους ναυτικούς, δήλωσε η ακτοφυλακή.
«Ο ναυτικός έπλεε στη μέση του πουθενά. Σπάνια να περάσει κάποιο σκάφος από εκεί»
«Το γεγονός ότι βρισκόταν σε αυτή τη σωσίβια λέμβο για πολλές ημέρες και εξακολουθούσε να διατηρεί την ελπίδα και τελικά βρέθηκε από ένα λίγο πολύ τυχαίο αλιευτικό σκάφος, ήταν απίστευτο και απλά θαυμάσιο» δήλωσε ο υπαξιωματικός Ακτοφυλακής, Στιβ Στροχμάγιερ. «Ο ωκεανός είναι ένα πολύ μεγάλο μέρος. Έπλεε στη μέση του πουθενά. Τις περισσότερες φορές είναι πολύ σπάνιο να περάσει κάποιο σκάφος από εκεί».

Ο ναυτικός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με την ακτοφυλακή, με το περιστατικό να παραμένει υπό διερεύνηση.

Πηγή: iefimerida.gr - Ναυτικός που αγνοούνταν εδώ και δύο εβδομάδες, βρέθηκε ζωντανός σε σωσίβια λέμβο στη μέση του Ειρηνικού - iefimerida.gr

 

https://www.iefimerida.gr/  29 October, 2023 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα