Νέο αεροδρόμιο Καστελίου: Πότε θα προσγειωθεί η πρώτη εμπορική πτήση!

cretalive.gr  05 February, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Νέο αεροδρόμιο Καστελίου: Πότε θα προσγειωθεί η πρώτη εμπορική πτήση!

Το εργοτάξιο του διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας μαζί με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Ταχιάο ενώ εκεί βρίσκεται και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης.

Υπό την προεδρία του Υπουργού πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη με τους επικεφαλής της Κοινοπραξίας, υπηρεσιακά στελέχη και εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής Μινώα Πεδιάδος, ενώ το "παρών" δίνει ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Ζ. Δοξαστάκης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κοινοπραξίας που κατασκευάζει το έργο, κ. Ευάγγελο Μασούρα, που έκανε την παρουσίαση, στις 6 Φεβρουαρίου του 2027 θα προσγειωθεί η πρώτη εμπορική πτήση στο Καστέλι! Ο ίδιος σημείωσε ότι στις 7 Αυγούστου 2026 θα ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές πτήσεις.

Τονίστηκε ότι πρόκειται για ένα έργο σε μία έκταση 60 στρεμμάτων και προβλέπεται να δημιουργηθούν 1300 θέσεις παρκινγκ.

Όπως τονίστηκε, πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού περίπου 500 εκατ. ευρώ, η πρόοδος υλοποίησης του οποίου έχει ξεπεράσει το 31%. Αναφέρθηκε ότι πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, εξαιρετικά δύσκολο και σύνθετο, με αρκετά ανοικτά ζητήματα, τα οποία "θα επιδιώξουμε να αντιμετωπίσουμε κατά τον βέλτιστο εφικτό τρόπο", είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Να σημειωθεί ότι κατά την επίσκεψη του κ. Σταϊκούρα στο εργοτάξιο του διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι βρέθηκαν και τοπικοί παράγοντες μεταξύ των οποίων: ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης, οι Δήμαρχοι Μινώα Πεδιάδας και Χερσονήσου, Βασίλης Κεγκέρογλου και Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου, κκ, Ανδρέας, καθώς και ο πρόεδρος της  Δ.Ε.Ε.Π. Ηρακλείου της Ν.Δ, Βαγγέλης Καρκανάκης.

Νωρίτερα, ο Υπουργός προήδρευσε σύσκεψης στον ΟΑΚ στα Χανιά ενώ μετέβη και στο Δήμο Αμαρίου για το έργο του Φράγματος στον Πλατύ ποταμό.

 

cretalive.gr  05 February, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα