Ντολμαδάκια με εύκολη σάλτσα ντομάτας και ούζου
Υλικά
4 κονσέρβες ντολμαδάκια γιαλαντζί
Για τη σάλτσα ντομάτας:
500 γρ. σάλτσα ντομάτας από τριμμένες ντομάτες
1 κουτ. σούπας τοματοπελτέ
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
50 ml ούζο
40 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
Για το σερβίρισμα:
κουκουνάρι, καβουρδισμένο
1 κουτ. σούπας άνηθο
Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί είναι η γεύση της Σαρακοστής και με την αρωματική σάλτσα ούζου με σταφίδες θα απογειωθούν πραγματικά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε ελάχιστα. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, αλάτι και πιπέρι
συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 1’.
Βήμα 2
Τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε τα ντολμαδάκια με τη σάλτσα, το κουκουνάρι και τον άνηθο.
Tips
Στη σάλτσα ντομάτας μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο κύμινο.
Δείτε επίσης
- Η αφρικανική σκόνη «σκεπάζει» την Κρήτη: Συστάσεις για μάσκες και κλειστά παράθυρα
- Νέα έκθεση αποκαλύπτει πόσο θα αυξηθεί το παγκόσμιο προσδόκιμο ζωής έως το 2050
- Τάρτα κοτόπουλο με γραβιέρα
- Ελαιόλαδο: Αυτές είναι οι προβλέψεις των ειδικών για την φετινή παραγωγή-– Τι θα γίνει με τις τιμές
- Ηράκλειο: Πιάνουν… πάτο τα φράγματα και μπαίνει φραγμός στην υπερκατανάλωση