Ο καυτός διάλογος Τσίπρα-Ολάντ: ‘Θέλω βοήθεια να αποφύγω τον Σόιμπλε’

Λευτέρης Σαββίδης  02 December, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Ο καυτός διάλογος Τσίπρα-Ολάντ: ‘Θέλω βοήθεια να αποφύγω τον Σόιμπλε’

Το "πηγαδάκι" του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο της συνόδου για την κλιματική αλλαγή στο Παρίσι, μεταφέρει κυβερνητικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με όσα διαρρέει λοιπόν, οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το θέμα της Ελλάδας και αναφέρθηκαν τόσο στην... "δεξιά" στροφή του ΠΑΣΟΚ, όσο όμως και στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ Β. Σόιμπλε.

"Φαίνεται πως οι ζυμώσεις στη ελληνική πολίτικη σκηνή κ η σύσκεψη των πολίτικων αρχηγών του Σαββάτου ότι απασχολούν και τον Φρανσουά Ολάντ" αναφέρει χαρακτηριστικά το στέλεχος της κυβέρνησης. Από τη στιχομυθία προκύπτει πως ο Γάλλος πρόεδρος μοιάζει θορυβημένος από τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να τον διαβεβαιώνει πως δεν χρειάζεται βοήθεια για το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, αλλά για τους ευρωπαϊκού κύκλους.

Πιο συγκεκριμένα ο κυβερνητικός αξιωματούχος μεταφέρει τη στιχομυθία ως εξής:

ΟΛΑΝΤ: "Τι έγινε με το ΠΑΣΟΚ. Πήγε πάλι με τη ΝΔ;"

Τσιπρας:"Συμβαίνουν αυτά στην πολιτική".

Ολάντ: "Δεν ξέρω πως να σε βοηθήσω με αυτή την κατάσταση",

Αλέξης Τσίπρας: "Δεν θέλω βοήθεια με αυτή την κατάσταση. Θέλω να με βοηθήσεις να αποφύγω τα εμπόδια του Σόιμπλε".

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

"Κατασκεύασμα του Μεγάρου Μαξίμου" χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τις διαρροές για την παραπάνω στιχομυθία και συμπληρώνει ότι "πρόκειται για τα ψέμματα του κ. Τσίπρα". Όλες αυτές οι κινήσεις προκαλούν γέλιο και η κα. Γεννηματά όσα ψέμματα και να πει ο κ. Τσίπρας θα συνεχίσει να λέει την αλήθεια" σημειώνουν από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Λίγο αργότερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης σχετικά με τις ψευδείς διαρροές της κυβέρνησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Και στο ψέμα είναι αδίστακτος. Ο εταίρος του ακροδεξιού Καμμένου συνεχίζει στον κατήφορο και στο εξωτερικό."

http://news247.gr/

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

Λευτέρης Σαββίδης  02 December, 2015 ΚΟΣΜΟΣ