Ο Λαβύρινθος της Μεσαράς και ο Μινώταυρος «ταξιδεύουν» στις ΗΠΑ !

mesaralive.gr  11 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Λαβύρινθος της Μεσαράς και ο Μινώταυρος «ταξιδεύουν» στις ΗΠΑ !

Φωτο: Στιγμιότυπο από το Ντοκιμαντέρ

Προβλήθηκε πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 από το HISTORY CHANNEL στις ΗΠΑ το ιστορικό ντοκιμαντέρ, γυρίσματα του οποίου πραγματοποιήθηκαν πέρυσι στον Λαβύρινθο αλλά και στη Γόρτυνα.

Πρόκειται για το Ντοκιμαντέρ της σειράς  "TRUE MONSTERS" του HISTORY CHANNEL το οποίο αναμφισβήτητα αναδύει «άρωμα» Μεσαράς, Κρήτης και Ελλάδας ! Ο Λαβύρινθος, με τον Μινώταυρό του, το σημαντικό αυτό μνημείο της Μεσαράς, «ταξιδεύει» στα πέρατα του κόσμου μέσα από ντοκιμαντέρ και προβολές όπως η συγκεκριμένη, την οποία μπορούν να απολαύσουν εκατομμύρια τηλεθεατές, ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν θα δοθεί η δυνατότητα να απολαύσουμε και στην Ελλάδα.  Ευελπιστούμε να υπάρξει ενδιαφέρον από  Ελληνικά συνδρομητικά κανάλια που αγοράζουν τέτοιου είδους παραγωγές, έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα και οι Έλληνες τηλεθεατές να απολαύσουν αυτή την σπουδαία δουλειά.

Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στην ύπαρξη, ή, όχι διάφορων μυθολογικών(;) τεράτων σε όλο τον κόσμο, και σε ό,τι αφορά την Ελλάδα αφιερώνεται στον Μινώταυρο και το μυθικό(;) «σπίτι του» τον περίφημο Λαβύρινθο !

Τα γυρίσματα.

Να υπενθυμίσουμε ότι  πέρυσι, τον Νοέμβριο του 2014,  Έλληνες σπηλαιολόγοι, σε συνεργασία με τον Δήμο Φαιστού και προσωπικά με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Αρμουτάκη, "ξενάγησαν" στο εσωτερικό του "Λαβυρίνθου" ντοκιμαντερίστες από την  Αμερική, που συνεργάζονται με το πασίγνωστο διεθνώς για τα ιστορικά ντοκιμαντέρ του κανάλι, με σκοπό την προβολή του Λαβυρίνθου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.  Γυρίσματα, έγιναν επίσης στον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας. - Από πλευράς Ελλήνων σπηλαιολόγων παρόντες ήταν οι:  Νίκος Λελούδας (γνώστης του Λαβυρίνθου, ήδη απο το 1981, - σε πολλαπλές αποστολές), Γιάννης Λεονταρής, Ελίζα Χατζηχαραλάμπους, Λευτέρης Βουγιούκας και Σοφοκλής Δεληγιάννης.

 

mesaralive.gr  11 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα