Οι αινιγματικές αναρτήσεις στο facebook πριν και μετά τo άγριο έγκλημα

  18 January, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Οι αινιγματικές αναρτήσεις στο facebook πριν και μετά τo άγριο έγκλημα

Έπαιζε θέατρο και έκλαιγε για τον 39χρονο ο 33χρονος συνέταιρος του - Οργισμένοι οι συγγενείς

Από την πρώτη στιγμή ο 33χρονος συνέταιρος του 39χρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ επιχείρησε να δημιουργήσει ένα ισχυρό άλλοθι για τον εαυτό του, γνωρίζοντας ως άνθρωπος της τεχνολογίας ότι αργά ή γρήγορα οι αρχές θα έφθαναν στα ίχνη του. Τόσο στην Αστυνομία όσο και στους συγγενείς του θύματος ο 33χρονος έπαιζε θέατρο και έκλαιγε για τον αγνοούμενο φίλο και συνεργάτη του, προσπαθώντας με πειθώ και φλυαρίες να παραπλανήσει την ΕΛ.ΑΣ και να στρέψει τις έρευνες σε άλλη κατεύθυνση, αφήνοντας σκιές για το προφίλ του θύματος.

Οι αναρτήσεις στο facebook

Στην προσωπική σελίδα του 33χρονου συνεταίρου του θύματος στο facebook φιγουράρουν αναρτήσεις της αγωνιώδους αναζήτησης του τότε αγνοούμενου Ιάκωβου Εμμανουήλ  (πριν βρεθεί δολοφονημένος), ενώ τέσσερις  ημέρες μετά την δολοφονία, ο ίδιος ποζάρει αραχτός μπροστά στο αναμμένο τζάκι και αναρτά φωτογραφίες από το χιονισμένο Ηράκλειο.
Αινιγματική όμως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και η ανάρτησή του τον περασμένο Νοέμβριο όπου μεταξύ άλλων γράφει: «Μάντεψε ποιος και ως το τέλος μείνε τα ράμματα που έχω για την γούνα σου όλα είναι δε μ’ άκουσες ποτέ να μιλάω αυτή τη γλώσσα μέσα σ’ ένα dvd σου ‘χω τόσα κι άλλα τόσα».
Την συγκεκριμένη ανάρτηση επιβραβεύει με “like” και το θύμα ενώ απαντώντας σε σχόλιο διαδικτυακού του φίλου, απαντά: «Άλλοι τραγουδάνε και άλλοι τα κάνουνε μικρέ».

Βέβαια τώρα κάτω από τις αναρτήσεις, έχουν προστεθεί τα οργισμένα σχόλια συγγενών και φίλων του θύματος, οι οποίοι αδυνατούν να πιστέψουν ότι πίσω από την δολοφονία του δικού τους ανθρώπου κρυβόταν ο φίλος του.
«Κοιτάξτε ένα δολοφόνο πόσο άνετα κάθεται μετά το φόνο και καμαρώνει. Τώρα θα ζει με τον φόβο» γράφει πρόσωπο του οικείου περιβάλλοντος του θύματος ενώ σε άλλη ανάρτηση αναφέρεται ότι ο Ιάκωβος είχε στηρίξει έμπρακτα τον 33χρονο συνέταιρό του όλα αυτά τα χρόνια τόσο οικονομικά όσο σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο.

«Και εσύ ρε ξεφτίλα πώς τον ξεπλήρωσες; Τον σκότωσες για τα λεφτά ρε καθίκι; Μας έπαιρνες και μας έλεγες ένα σωρό ψέματα που σου έρχονταν στο μυαλό για να μας παραπλανήσεις αλλά βλέπεις ο Ιάκωβος δεν σε άφησε να γλυτώσεις».

Δικηγόρος του Ηρακλείου αποκάλυψε στην «Π» ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο το θύμα και ο συνέταιρός του τον είχαν επισκεφθεί στο γραφείο του για να συντάξουν ένα συμφωνητικό για την συνεργασία του,ς ενώ σε άλλη χρονική στιγμή χρειάστηκε σε συνεργασία με δικηγόρο της Αθήνας να κάνει μία συγχώνευση ποινών στον 33χρονο. «Μάρτυρας σε αυτήν την υπόθεση ήταν το θύμα, το οποίο ταξίδεψε στην Αθήνα για να μεταφέρει τα απαραίτητα έγγραφα» μας είπε.
Από τις αναρτήσεις όμως στην προσωπική ιστοσελίδα του 33χρονου ενδιαφέρον παρουσιάζει και αυτή στην οποία αναφέρει: «Λένε ότι οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα αλλά εννοούν τα δικά τους δύσκολα». Την ανάρτηση σχολιάζει ο Ιάκωβος Εμμανουήλ: «Για ποιον το λες αυτό ρε τομάρι;» και εκείνος απαντά: «Για τους φίλους μας τους κολλητούς,  τους άνδρες»

 

εφημερίδα Πατρις

 

  18 January, 2017 ΚΟΣΜΟΣ