Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Τιμόθεο (Φωτογραφίες)

mesaralive.gr  09 November, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Τιμόθεο (Φωτογραφίες)

Φωτο: mesaralive.gr

Με εκδηλώσεις στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Μοιρών καθώς και στον Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης με αφορμή την συμπλήρωση δέκα χρόνων από την εις Κύριον εκδημία του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Τιμοθέου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν  με  Όρθρο, Συνοδική Θ. Λειτουργία και Συνοδικό μνημόσυνο στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγ. Νεκταρίου Μοιρών για τον, από Γορτύνης και Αρκαδίας, αοίδιμο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Τιμόθεο.

Ακολούθησε  Επιμνημόσυνη δέηση και αποκάλυψη προτομής του, από Γορτύνης και Αρκαδίας, αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Τιμοθέου, η οποία έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του  Ι. Καθεδρικού Ναού Αγ. Νεκταρίου Μοιρών.

Μετά την προσφορά καφέ στο, υπό από περάτωση, «Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Μεσαράς», στην αίθουσα του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγ. Νεκταρίου Μοιρών, ακολούθησε Επιμνημόσυνη δέηση και αποκάλυψη ειδικής στήλης για τον, από Γορτύνης και Αρκαδίας, αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Τιμόθεο, στην Ι. Μονή Παναγίας Καλυβιανής, όπου ο μακαριστός Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας Τιμόθεος, δημιούργησε και ανέπτυξε μεγάλο φιλανθρωπικό έργο.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ο Σεβ. Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, επέδωσε  εύφημο μνεία της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, στην Οσιωτ. Μοναχή Μελάνη.

Ακολούθησε παράθεση γεύματος εις μνήμην του, από Γορτύνης και Αρκαδίας, μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Τιμοθέου, από την Ι. Μονή.

 

mesaralive.gr  09 November, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα