Πανελλαδικές 2024: Πόσοι είναι οι υποψήφιοι από την Κρήτη

cretalive.gr  19 April, 2024 ΑΡΘΡΑ
Πανελλαδικές 2024: Πόσοι είναι οι υποψήφιοι από την Κρήτη

Λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης επικρατεί αναβρασμός για να είναι όλα έτοιμα πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Σε επίπεδο Κρήτης, οι υποψήφιοι είναι 6740 και καταμερίζονται ως εξής:

Ο διευθυντής της υπηρεσίας, κ. Μανώλης Καρτσωνάκης, αναφέρει στο Cretalive πως όλα είναι υπό έλεγχο προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι εξετάσεις. Οι διευθύνσεις εκπαίδευσης είναι σε επικοινωνία ενώ, όποτε ζητηθεί από το Υπουργείο Παιδείας, στοιχεία που αφορούν στη διαδικασία διαρκώς επικαιροποιούνται.

Ήδη, έχει γίνει στο Λασίθι μία εκδήλωση για την υποστήριξη των οικογενειών των υποψηφίων, σε συνεργασία με το ΚΕΔΑΣΥ (Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης) και θα ακολουθήσουν ανάλογες εκδηλώσεις στις υπόλοιπες 3 περιφερειακές ενότητες της Κρήτης.
Για ακόμα μια χρονιά, η ΠΔΕ θα ενεργοποιήσει γραμμή υποστήριξης, όπου μαθητές αλλά και γονείς μπορούν να μιλούν με ειδικότητες, όπως ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς για ό,τι τους προβληματίζει ή/και αγχώνει. 

Φέτος, όπως έχει γίνει και σε προηγούμενες εξετάσεις, θα λειτουργήσει εξεταστικό κέντρο στο Ρέθυμνο για τα ειδικά μαθήματα.

 

cretalive.gr  19 April, 2024 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα