Πλημμύρισε το υπόγειο του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας στους Βώρους (Φωτογραφίες)

mesaralive.gr  12 January, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Πλημμύρισε το υπόγειο του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας στους Βώρους (Φωτογραφίες)

Φωτο: mesaralive.gr

Εικόνες καταστροφής αντικρίζει κανείς στο υπόγειο του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας στους Βώρους το οποίο πλημμύρισε, με την πυροσβεστική αλλά και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Μοιρών να προσπαθούν από το μεσημέρι μέχρι και αυτή την ώρα προκειμένου να αδειάσουν τα νερά.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο mesaralive.gr o Γραμματέας του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας Βώρων κ. Χριστόφορος Βαλιάνος, ο ίδιος απουσίαζε και όταν επέστρεψε πήγε στο Μουσείο να κάνει ένα έλεγχο όπως κάθε φορά. Όταν αντιλήφθηκε ότι δεν υπήρχε ρεύμα, το έψαξε, πήγε και στη ΔΕΗ μήπως και είχαν κόψει το ρεύμα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε, οπότε πήρε ηλεκτρολόγο  προκειμένου να δει που είναι η ζημιά και τότε αποκαλύφθηκε το μέγεθος της καταστροφής που είχε προκαλέσει μια σπασμένη σωλήνα στο υπόγειο του Μουσείου.

«Κλείσαμε αμέσως το νερό, ωστόσο η ζημιά είναι μεγάλη. Εκτιμώ ότι έτρεχε το νερό τρεις μέρες τουλάχιστον, από την ημέρα δηλαδή που έπεσε το αντιπληξιακό. Υπήρχε τεράστιος όγκος νερού μέσα. Μιλάμε για έκταση 1000 τ.μ. η οποία είχε τουλάχιστον ένα μέτρο νερό. Εκεί υπάρχει ο λέβητας του καλοριφέρ, αλλά και πάρα πολλά αντικείμενα ως επί το πλείστον ξύλινα τα οποία αποτελούν υλικό για το μουσείο. Πρόκειται για δωρεές ανθρώπων, για αντικείμενα που έχουμε μαζέψει από χωριουδάκια, αργαλειοί, έπιπλα, βολόσυροι κ.α.. Τώρα όλα αυτά βράχηκαν και χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά για να αντιμετωπιστεί αυτή η ζημιά που έγινε» μας είπε ο κ. Βαλιάνος.

Η  Πυροσβεστική αντλούσε νερό από τις 2 το μεσημέρι και συνέχιζε έως και αργά το απόγευμα.  Επίσης ζητήθηκε και η βοήθεια των Εθελοντών Σαμαρειτών του Τμήματος Μοιρών με το δικό τους  μηχάνημα άντλησης για την απομάκρυνση των υδάτων από το υπόγειο.

Να σημειωθεί ότι είναι τόσο μεγάλος ο όγκος του νερού που έχει απομακρυνθεί από το μεσημέρι από το υπόγειο του Μουσείου που οι δρόμοι των Βώρων θύμιζαν ποτάμια.

 

mesaralive.gr  12 January, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα