Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

  31 May, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Φωτο: cretalive.gr

Βρακοφόροι από την Κρήτη βρέθηκαν στην Μητρόπολη Αθηνών για να τιμήσουν τον πρώην πρωθυπουργό

To τελευταίο «αντίο» στον πρώην πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, από συγγενείς, φίλους, απλούς πολίτες, πολιτικούς συνεργάτες και αντιπάλους. Πλήθος κόσμου συρρέει στη Μητρόπολη Αθηνών καθώς η Αθήνα σήμερα, Τετάρτη, και η Κρήτη αύριο, Πέμπτη, αποχαιρετούν τον πρώην πρωθυπουργό με πάνδημες εκδηλώσεις τιμής στη μνήμη του μακροβιότερου Έλληνα πολιτικού, ο οποίος με την παρουσία του στη δημόσια ζωή σημάδεψε ανεξίτηλα το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 15:00 στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών. 

Εμφανώς συγκινημένη και καταβεβλημένη έφτασε, πριν από τις 7 το πρωί, η Ντόρα Μπακογιάννη στηριζόμενη σε πατερίτσα και συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελo. Μαζί της ήταν και η αδελφή της Αικατερίνη Μητσοτάκη. 

Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν τα παιδιά της Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξία και Κώστας Μπακογιάννης, και στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα. 

Η σορός του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ τυλιγμένη με την ελληνική σημαία μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, στις 7 το πρωί ακριβώς. Η δοξολογία άρχισε, ενώ την ίδια ώρα βρακοφόροι από την Κρήτη είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ναό, θέλοντας να τιμήσουν τον πρώην πρωθυπουργό.

Από τα ξημερώματα παραμένει κλειστή η οδός Μητροπόλεως, ενώ αστυνομικοί βρίσκονται παραταγμένοι και στις δυο πλευρές του δρόμου.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα γίνει την Πέμπτη, στη γενέτειρά του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, αφού προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, στις 15:00.

Η οικογένειά του εξέφρασε την επιθυμία της να μην κηδευθεί δημοσία δαπάνη ο πρώην πρωθυπουργός.

Πηγή: cretalive.gr

 

  31 May, 2017 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα