Προχωρούν οι εργασίες στο «σπίτι» του Συλλόγου «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» στη Φανερωμένη

mesaralive.gr  23 April, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Προχωρούν οι εργασίες στο «σπίτι» του Συλλόγου «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» στη Φανερωμένη

Φώτο: mesaralive

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο παλιό Δημοτικό Σχολείο της Φανερωμένης όπου στεγάζεται ο Σύλλογος ΑμεΑ «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».

Ένα κτήριο που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με υγρασίες, αφού υπήρχε παντελής έλλειψη μόνωσης, ωστόσο πλέον με τις εξελιγμένες μεθόδους οι οποίες χρησιμοποιούνται στις εργασίες στεγανοποίησης και  θερμομόνωσης θα λυθεί μια και καλή το πρόβλημα της σκεπής του.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για εργασίες που εκτελούνται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης η οποία έχει ήδη εγκρίνει ένα ποσό 5.000 ευρώ ενώ αναμένεται στη συνέχεια να εγκριθεί και νέα χρηματοδότηση για το έργο.

Όπως λέει  μιλώντας στο mesaralive.gr o Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Γονέων και Φίλων Νότιας Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» , Μανώλης Στεφανουδάκης, μετά τις σκαλωσιές ξεκίνησε το στάρωμα το οποίο θα περαστεί αρκετά χέρια, ώστε στη συνέχεια να μπει η πολυουρία και να έρθει και το τελικό στάδιο στη συνέχεια.

«Εκ μέρους του Συλλόγου μας θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Βιργινία Μανασάκη που στέκονται αρωγοί στο έργο μας και στηρίζουν την προσπάθεια που γίνεται από τον Σύλλογο. Σε αίτημά μας για να γίνουν οι εργασίες που απαιτούνται ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα μ ε τη μόνωση του κτηρίου από τη σκεπή, η Περιφέρεια ενέκρινε ένα κονδύλι 5000 ευρώ, ενώ υπάρχει η δέσμευση ότι  με νέο αίτημά μας θα εγκριθεί και νέο κονδύλι ώστε να αποπληρωθεί το ποσό που απαιτείται για την ολοκλήρωση των εργασιών» λέει ο Μανώλης Στεφανουδάκης.

Μπάζα στη σκεπή

Με την έναρξη των εργασιών έγινε και μια δυσάρεστη «ανακάλυψη» αφού στο μπαλκόνι που βρίσκεται πάνω ακριβώς από την είσοδο του κτηρίου, είχαν αφεθεί σε παλαιότερη ανακαίνιση πριν μπει ο Σύλλογος στο κτήριο δύο καρότσια μπάζα. Για τους γνώστες είναι αρκετό αυτό να καταλάβουν γιατί το κτήριο έμπαζε νερό…. Τα παραπάνω αποκαλύπτει ο Μανώλης Στεφανουδάκης τονίζοντας «το κτήριο είναι παλιό,  έχει όμως αξία  και είναι κρίμα να το αφήσεις να χαλάσει. Έτσι με την στήριξη της Περιφέρειας, γίνεται ότι καλύτερο θα  μπορούσε για την στεγανοποίηση και την θερμομόνωσή  του από τη σκεπή. Επίσης θα γίνουν κι άλλες εργασίες και στις υδρορροές του κτηρίου προκάτ. Επίσης αν έχουμε τη δυνατότητα θα το βάψουμε κιόλας. Δυστυχώς, τώρα που ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαλύψαμε ότι  στο μπαλκονάκι που είναι πάνω από την είσοδο του κτηρίου, υπήρχαν δύο καρότσια μπάζα τα οποία προφανώς είχαν αφήσει σε παλαιότερη ανακαίνιση πριν μπούμε εμείς στο κτήριο. Αυτά τα μπάζα που αφέθηκαν εκεί προκάλεσαν μεγάλη ζημιά δυστυχώς» μας είπε ο Μανώλης Στεφανουδάκης.

 

mesaralive.gr  23 April, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ