Πρότυπο για τους Ισπανούς οι ελαιοπαραγωγοί απο τα Αστερούσια

cretapost.gr  30 October, 2023 ΑΡΘΡΑ
Πρότυπο για τους Ισπανούς οι ελαιοπαραγωγοί απο τα Αστερούσια

Ως ένα λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση, αναδείχθηκε ο τρόπος με τον οποιο καλλιεργουνται οι ελαιώνες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων «Η Φαμελιά», από το Olivaresvivos.com.

Πρόκειται για έναν ισπανικό φορέα, ο οποίος ασχολείται με τη Βιοποικιλότητα στις καλλιέργειες και δη στους ελαιώνες, αναζητώντας και προβάλλοντας τις προσπάθειες ανά τον κόσμο που πρωτοπορούν.

Από το site λοιπόν του Olivaresvivos.com δε θα μπορούσε να λείπει και η προσπαθεια του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών Αστερουσίων «Η Φαμελιά».

Μάλιστα το συγκεκριμένο site γράφει χαρακτηριστικά: «Η φιλοσοφία του Συνεταιρισμού είναι να αναδείξει την πραγματική δύναμη των ελαιόδεντρων, την αξία του καρπού και του χυμού του: το ελαιόλαδο. Μια τροφή που έχει αποδειχθεί το κλειδί για την μακροζωία και την ανθρώπινη υγεία. Τα μέλη του Συνεταιρισμού δεν καλλιεργούν μόνο ελαιόδεντρα, είναι καλλιτέχνες που εκφράζουν το πάθος τους στο λάδι».

Ενώ για τη «Φαμελιά» – πρώινη συγκομιδή, αναφέρουν πως πρόκειται για: «Ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας που παράγεται απευθείας από ελιές πρώιμης συγκομιδής και μόνο με μηχανικές μεθόδους. Οι πολυφαινόλες στο ελαιόλαδο συμβάλλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες»

 

cretapost.gr  30 October, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα