Σχεδόν 2.500 Κρητικοί με χειροπέδες σε πέντε μήνες!

  25 June, 2023 ΑΡΘΡΑ
Σχεδόν 2.500 Κρητικοί με χειροπέδες σε πέντε μήνες!

Σχεδόν 2.500 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία, σε όλη την Κρήτη, μόνο κατά τη διάρκεια του πρώτου πενταμήνου του 2023. Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύονται κάθε μήνα στον ιστότοπο της ΕΛ.ΑΣ.

Ποιοι είναι, ωστόσο, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους συλλαμβάνονται ντόπιοι και επισκέπτες του νησιού; “Πρωταθλήτρια” στις παραβάσεις, οι οποίες οδηγούν σε συλλήψεις, ήταν, κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα, αυτές που σχετίζονται με ναρκωτικές ουσίες.

Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. μαρτυρούν ότι σχεδόν 400 (388) άτομα σε σύνολο 2.409 συλληφθέντων φόρεσαν χειροπέδες για ναρκωτικά. Ακολουθούν παραβάσεις του νόμου «περί αλλοδαπών», του νόμου περί όπλων, του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και περί ενδοοικογενειακής βίας. Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω αριθμοί αφορούν μόνο στις συλλήψεις που έγιναν από την Αστυνομία.

Για ναρκωτικά οι περισσότερες

Αναλυτικότερα, από την 1η Ιανουαρίου έως την 31η Μαΐου του τρέχοντος έτους, η ΕΛ.ΑΣ. προέβη σε 2.409 συλλήψεις σε όλους τους νομούς της Κρήτης. Από τους πέντε πρώτους μήνες του 2023, “πρωταθλητής” στις συλλήψεις αναδείχτηκε ο Μάιος (περισσότερες από 550) και ακολουθεί ο Μάρτιος.

Οι περισσότερες συλλήψεις, κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2023, έγιναν για παραβάσεις που σχετίζονται με ναρκωτικές ουσίες (388). Εξάλλου, πραγματοποιήθηκαν άλλες 260 συλλήψεις για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, 252 για παραβάσεις του ΚΟΚ, 237 για ενδοοικογενειακή βία και 197 για όπλα.

Συγκεκριμένα, μέσα στον Μάιο έγιναν 564 συλλήψεις. Ενενήντα δύο άτομα συνελήφθησαν για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ έγιναν και 85 συλλήψεις για παραβάσεις του ΚΟΚ. Άλλα 64 άτομα συνελήφθησαν για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ έγιναν και 63 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα μετά από έγκληση (απειλή, εξύβριση, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, σωματικές βλάβες, κ.λπ.).Εξάλλου, είχαμε 39 συλλήψεις για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, 36 για παραβάσεις του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και 34 συλλήψεις για παραβάσεις Α.Δ. περί ζωοκλοπής. Τέλος, συνελήφθησαν 32 άτομα για κλοπές και διαρρήξεις.

Τον Απρίλιο του 2023 η Αστυνομία συνέλαβε 467 άτομα σε όλη την Κρήτη. Εξήντα οκτώ άτομα συνελήφθησαν για ναρκωτικά, 49 για αδικήματα μετά από έγκληση, ενώ έγιναν 47 συλλήψεις για παραβάσεις του ΚΟΚ και άλλες τόσες για παραβάσεις του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας. Τριάντα πέντε άτομα συνελήφθησαν για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, 32 για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, 26 για παραβάσεις Α.Δ. περί ζωοκλοπής και 20 για κλοπές-διαρρήξεις. Ας σημειωθεί ότι μέσα στον Απρίλιο έγιναν κι έξι συλλήψεις για παραβάσεις του νόμου «περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων».

Μέσα στον Μάρτιο, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη 496 ατόμων σε όλο το νησί. Εβδομήντα έξι από αυτά συνελήφθησαν για ναρκωτικά, 58 για παραβάσεις του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας, 57 για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και 52 για παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Εξάλλου, συνελήφθησαν 37 άτομα για παραβάσεις του ΚΟΚ, 27 άτομα για παραβάσεις ΑΔ περί ζωοκλοπής και 21 άτομα για κλοπές-διαρρήξεις. Χειροπέδες φόρεσαν μέσα στον περασμένο Μάρτιο και 10 άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων».

Τον Φεβρουάριο έγιναν οι λιγότερες συλλήψεις για το τρέχον έτος (431). Ογδόντα συλλήψεις έγιναν για ναρκωτικά, ενώ από 46 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν για παραβάσεις του ΚΟΚ, για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και για παραβάσεις περί ενδοοικογενειακής βίας. Επίσης, έγιναν 43 συλλήψεις μετά από έγκληση για διάφορα αδικήματα, 42 για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, 27 για κλοπές-διαρρήξεις και 26 για παραβάσεις αστυνομικών διατάξεων που σχετίζεται με ζωοκλοπές.

Τον Ιανουάριο συνελήφθησαν 451 άτομα σε όλη την Κρήτη. Εβδομήντα συλλήψεις αφορούσαν σε ναρκωτικά, ενώ 58 άτομα συνελήφθησαν για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών. Εξάλλου, είχαμε 50 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία, 37 συλλήψεις για παραβάσεις του ΚΟΚ, 33 για παραβάσεις Α.Δ. περί ζωοκλοπής, 32 για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ενώ έγιναν και 24 συλλήψεις μετά από εγκλήσεις. Επίσης, μέσα στον Ιανουάριο συνελήφθησαν 23 άτομα για κλοπές-διαρρήξεις και άλλα 11 άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί παιγνίων».

Το top 5 των παραβάσεων

388 για ναρκωτικά

260 του Ν. “περί αλλοδαπών”

252 για ΚΟΚ

237 για ενδοοικογενειακή βία

197 για όπλα

 

  25 June, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα