Τίμησαν τον θρύλο της κρητικής μουσικής

mesaralive.gr  26 September, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Τίμησαν τον θρύλο της κρητικής μουσικής

Μια όμορφη και πολύ συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του Σπύρου Σηφογιωργάκη.

Ο Δήμος Φαιστού τιμησε τον μεγάλο δάσκαλο και καλλιτέχνη για την προσφορά του στην κρητική μουσική και παράδοση. Για τον δάσκαλο Σπύρο Σηφογιωργάκη σένωσαν τις φωνές τους  κορυφαίοι εκπρόσωποι του κρητικού τραγουδιού,όπως οι Αλεφαντινός, Βερδινάκης, Γαργανουράκης, Κακουδάκης-Πετσάκης, Καλεμάκης LABYRYTHMOS, Λεκάκης, Μανιουδάκης, Μεσσαριτάκης, Μπικάκης, Σεβαστάκης, Σπινθάκης,  Φραγκιαδάκης και πολλοί άλλοι.

Ο νέος Δήμαρχος Φαιστού κ.Γρηγόρης Νικολιδάκης κατα το χαιρετισμό του,μίλησε για την πρώτη φορά που άκουσε τον Σηφογιώργη με την κυρά του να τραγουδούν,προτείνοντας μάλιστα στη συνέχεια ο δρόμος που περνά μπροστά απ'το σπίτι του αείμνηστου καλλιτέχνη να πάρει το όνομά του.

 Όλοι οι ομιλητές είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για τη σπουδαία αυτή προσωπικότητα της κρητικής μουσικής,ενω οι κυρίες Κουκουμπεδάκη Χαριστή και Σκανδαλάκη Άννα με τις συγκλονιστικές μαντινάδες που αφιέρωσαν στη μνήμη του,έδωσαν το δικό τους ξεχωριστο τόνο στη βραδιά

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία πληθους κόσμου απο όλη τη Μεσαρά που κατέκλυσε την πλατεία, παρουσιασε ο Γιώργος Βιτώρος..

Δείτε παρακάτω φωτογραφικό υλικό και βίντεο 

 

mesaralive.gr  26 September, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα