Στη βουλή οι ζημιές στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες

mesaralive.gr  11 March, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Στη βουλή οι ζημιές στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ε. Αποστόλου για τις ζημιές που υπέστησαν οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες στο Τυμπάκι, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγιέρογλου

Με θέμα : «Να αποζημιωθούν οι πληγέντες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς», ο κ. Κεγκερογλου αναφέρει:.

 

«Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς  προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, στην ευρύτερη περιοχή του Τυμπακίου οι καταστροφές είναι τεράστιες και για άλλη μια φορά οι αγρότες παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, κάνοντας έκκληση στο κεντρικό κράτος να «τρέξει» τις διαδικασίες ώστε να αποζημιωθούν,

Οι αγρότες παραγωγοί και οι λοιποί παραγωγοί υπαίθριων καλλιεργειών μετρούν τις πληγές τους, την ώρα που τα αρμόδια συνεργεία του ΕΛΓΑ καλούνται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα για να διαπιστώσουν την καταστροφή.

Επειδή τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές.

 

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

 

-Ποιος είναι ο σχεδιασμός και το χρονοδιάγραμμα για την άμεση αποζημίωση των αγροτών που είδαν τις καλλιέργειες τους να πλήττονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα;».

 

mesaralive.gr  11 March, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ