Στην Αγία Γαλήνη οι ναυαγοί πρόσφυγες από τα Παξιμάδια (Φωτογραφίες)

mesaralive.gr  22 September, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στην Αγία Γαλήνη οι ναυαγοί πρόσφυγες από τα Παξιμάδια (Φωτογραφίες)

Φωτο: mesaralive.gr

Χάρη στην επιχείρηση των λιμενικών αρχών του Νότου, οι πρόσφυγες ναυαγοί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης.

Πρόκειται για 29 άντρες, 11 γυναίκες και 4 παιδιά που ναυάγησαν χθες στα Παξιμάδια όταν το  σκάφος στο οποίο επέβαιναν τσακίστηκε στα νησάκια. Η κινητοποίηση των λιμενικών αρχών ήταν άμεση (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), και ολοκληρώθηκε σήμερα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) που έπεσαν οι άνεμοι. Ιδιωτικό σκάφος από τον Κόκκινο Πύργο μετέφερε τους ναυαγούς στην Αγία Γαλήνη, συνοδεία των σκαφών του Λιμενικού από την Αγία Γαλήνη και τον Κόκκινο Πύργο.

Μεταξύ των ναυαγών βρίσκονται και 4 παιδιά όπως προαναφέρθηκε, τα οποία είναι μέχρι έξι ετών. Γι΄ αυτό το λόγο και στην Αγία Γαληνη βρέθηκε και το Χαμόγελο του Παιδιού, ενώ σε κινητοποίηση ήταν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και οι Εθελοντές του ΕΕΣ. Ένας άντρας τραυματίας παρελήφθει από το ασθενοφόρο.

Μετά την Αγία Γαλήνη οι ναυαγοί οδηγούνται με λεωφορεία στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου όπου θα γίνει η καταγραφή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ίδιοι δηλώνουν Σύριοι, Ιρανοί και Ιρακινοί.

 

mesaralive.gr  22 September, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα